Hap en Tap logo zonder streep
FoodSwap

Foodblogswap: Indische viscurry

27 mrt 2015 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

Onlangs kreeg ik een nieuwe voordeur. Figuurlijk. Ik zag Sara. En ik kreeg een stoofpot van Le Creuset ‘om dat te vieren’. Niet dat dit een bijzonder heuglijk moment is, vind ik. Niks om enthousiast van te worden. Maar met mijne Creuset, daar was ik wél dolblij mee. ’t is een schone, zenne. In de kleur Sisal, één van de 15 nieuwe kleurtjes die het merk lanceerde om z’n 90e verjaardag te vieren. Enig minpuntje: die pot zal er mij nu wel telkens aan herinneren hoe oud ik al ben… 😉

Uiteraard wilde ik heel graag heel snel aan de slag met mijn nieuwe hebbeding. Het toeval wilde dat ik nog moest Foodblogswappen én een lekkere Indische viscurry ontdekte op de mij toegewezen blog van Great Little Kitchen. Yep! Ideaal! Blij als een puber van 16 ging ik aan de slag en het resultaat mocht er zijn: lekker sappig en net voldoende pit. Ik paste het oorspronkelijke recept lichtjes aan: ik gebruikte zeeduivel en scampi’s i.p.v. de koolvis en koos voor 3 kleuren paprika i.p.v. de peper.

Nog even terugkomen op de blog die het lot mij bracht: Great Little Kitchen. Toffe blog van een pittige jongedame die erin slaagt “great” te zijn in haar “little” keuken van 10m2 zonder high-tech toestellen. Fijn vind ik dat als ik zie hoe jonge bloggers er gewoon voor gaan. Doe zo verder, zou ik zeggen!

Het gerecht presenteerde ik in de Dusk tableware van Serax.

PS Volgen jullie mij al op Instagram? Zou je moeten doen!

Nodig voor 4 personen (grote eters)

600 g zeeduivel
8 scampi’s
500 ml kokosmelk
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
150 g sperziebonen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 à 2 kl kurkuma
1 à 2 kl garam masala
1 à 2 kl gemberpoeder
1/2 à 1 kl gemalen koriander
1/2 à 1 kl chilipoeder
Olijfolie
Peper en zout
Handjevol verse koriander

Extra als bijgerecht: basmatirijst en/of naanbrood

Werkwijze

Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn. Schil de paprika’s en snijd ze in kleine stukjes.

Verhit een scheut olijfolie een grote wokpan en fruit hierin de ui, paprika’s en knoflook aan.

Wanneer de ui glazig is voeg je alle kruiden toe. Ik doe dit zelf vooral een beetje op gevoel en door te proeven. In deze viscurry zit: gemberpoeder, kurkuma, garam masala, gemalen koriander en chilipoeder. Van de garam masala, gemberpoeder en kurkuma ongeveer 1 à 2 koffielepels, de rest een halve tot 1 koffielepel.

Laat de kruiden nu 2 à 3 minuten even meebakken tot de aroma’s vrijkomen en voeg daarna de kokosmelk toe.

Roer alles goed door elkaar en breng de kokosmelk aan de kook.

Snijd ondertussen de uiteinden van de sperziebonen af en hak de sperziebonen in stukjes.

Snijd de zeeduivel in stukken en voeg de vis en sperziebonen toe aan de curry. Laat alles nu 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen.

Proef de curry en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Serveer de Indiase viscurry met basmatirijst of naanbrood, of allebei als je niet kunt kiezen. Met wat blaadjes verse koriander maak je het gerecht helemaal af.

Bron: recept van de blog Great Little Kitchen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Foodblogswap: Indische viscurry

by Myriam time to read: 2 min
0