Hap en Tap logo zonder streep
Berry Anna

Berry Anna

26 aug 2021 | Cocktails en tapjes

Cocktails, je ziet ze hier maar zelden. De laatste dateert ondertussen alweer van 1 januari, toen deelde ik hier het recept voor een Pornstar Martini. Maar als ik mijn stats bekijk, dan blijkt dat jullie zo’n cocktail – of hoptail in dit geval – wel zien zitten. De Pornstar werd ondertussen 8.812 keer bekeken. Not bad! Bovendien heb ik een paar goeie redenen om deze Berry Anna vandaag met jullie te delen. (Ik deel normaal nooit dingen op donderdag). Ten eerste, mijn Instagram account heeft afgelopen dinsdag de 20.000 followers overschreden. Hoe zotjes is dat! Temeer ik nog nooit (en ook nooit ga doen) 1 post gesponsord heb. Alles is puur natuur gegroeid. Eigen stoef stinkt, maar ik ben daar toch trots op.

Tweede goeie reden voor deze Berry Anna, is de Cocktailbox die ik kreeg van mijn ex-collega Thibault. Thibault is sinds een jaar marketing manager van brouwerij De Halve Maan in Brugge (hij heeft Gent geruild voor Brugge, hij heeft smaak! 😉) en kwam me de box die hij zelf ontwikkelde eigenhandig afgeven. In de box zit een unieke cocktailgids met 17 hoptails ofte biercocktails. De foto’s in de gids zijn van de hand van Pieter D’Hoop en zien er dan ook uit om te likkebaarden. De recepten komen van de betere cocktailbars: Groot Vlaenderen in Brugge, The Pharmacy in Knokke, The Cobbler in Gent,… Ik ging aan de slag met een recept van Djoelsbar in Veurne. Een haalbaar én vooral lekker (en) fris recept!

Berry Anna
Berry Anna

Berry Anna

Gang Drankjes
Porties 1 cocktail

Ingrediënten
  

  • 5 cl raspberry infused Naked Grouse Whisky (zie hieronder)
  • 1 druppel Peychaud bitter
  • 1/2 cl suikersiroop
  • 2 frambozen
  • 3 cl citroensap
  • Blanche de Bruges

Garnituur:

  • Frambozen
  • Gezouten granola koekje

Instructies
 

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokken en giet er 5 cl raspberry infused whisky in.
  • Voeg 1 druppel Peychaud bitter en 1/2 cl suikersiroop toe.
  • Doe er 3 cl citroensap en 2 frambozen bij en shake alle ingrediënten goed.
  • Zeef de cocktail boven het glas en werk af met Blanche de Bruges.
  • Garneer met een gezouten granola koekje en een framboos.

Voor de raspberry infused whisky:

  • Neem een potje dat afgesloten kan worden en vul het met frambozen tot helemaal bovenaan.
  • Giet er de whisky over.
  • Doe de pot dicht en laat de whisky gedurende 1 week trekken. Vergeet de pot niet af en toe eens te draaien tijdens het proces.
  • Zeef de whisky fijn. De whisky heeft nu een smaak van framboos en de houdbaarheid is oneindig.

Notities

Ik kon de Naked Grouse Whisky en Peychaud bitter niet vinden en verving die door ‘gewone’ whisky die ik in mijn barkast had staan. De Peychaud bitter verving ik door Angostura bitter. Tenslotte heb je maar 1 druppel nodig… En het smaakte prima!
Trefwoord Blanche de Bruges, cocktail, hoptail

Bron: recept van Djoelsbar voor de Cocktailbox van Blanche de Bruges.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Lotte Fleuren

    hoi,

    ik wil binnenkort deze cocktail gaan maken maar kun je mij misschien iets meer toelichten hoeveel blanche de bruges ik moet toevoegen?

    Groetjes,

    Lotte Fleuren

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Lotte,
      Ik heb het glas gewoon gevuld met Blanche zoals je op de foto ziet. Dat was een half flesje of zo, vermoed ik.
      Cheers!

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

Berry Anna

by Myriam Minne time to read: 2 min
2