Het allerleukste aan bloggen? De mailtjes die ik krijg van volslagen onbekenden. En nog leuker wordt het wanneer deze (overwegend) dames mij receptjes doorsturen. Zo kreeg ik enige tijd geleden een bericht van een zekere Vera uit Asse. In bijlage stak dit recept van een ijstaart waarmee zij elke keer veel succes boekt. Zo’n uitspraak is voor mij meteen het startsein om zelf aan de slag te gaan en de proef op de som te nemen.
Lieve Vera, je hebt het helemaal bij het rechte eind. Dit is een pareltje! Een receptje zoals ik ze graag heb: haalbaar, lekker, origineel en met een waanzinnig waaaaaaw-effect! Ik deel het dan ook graag met het wereldwijde web.
Advocaat-amandine ijstaart
0,5 l room (35 à 40%)
3 dl advocaat
3 eieren
100 g meringue
1 pakje vanillesuiker
125 g kristalsuiker
200 g amandel-speculooskoekjes van Destroopere (of Amandelbroodkoekjes van Delhaize)
1 handvol bresiliennenootjes
Mix de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker tot een gladde crème. Klop de room stijf en voeg erbij, samen met 2 dl advocaat. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de massa.
Overspan de onderkant van een springvorm (26 à 28 cm diameter) met huishoudfolie.
Schik amandelkoekjes op de bodem.
Verdeel hierop een laag mengsel (ongeveer 2/3de).
Verdeel opnieuw een laag amandelkoekjes hierover. Doe daarop een laagje advocaat (ongeveer 1 dl).
Verdeel hierop een laag mengsel (de rest).
Eindig met gebroken meringue.
Dek af en plaats een nacht in de diepvries.
Bestrooi voor het opdienen met bresiliennenootjes.
Bron: recept van Vera uit Asse die het kreeg van een collega.
mmmmm…. een ware ontdekking!
Veel succes met alles wat je doet.
Een Lochristinaartje 🙂