Semifreddo met speculooscrumble

Salesguys zijn doorgaans nogal gladde jongens. Dat is bij Wax niet anders. Wanneer ze van bij een food prospect terugkomen, droppen ze ‘achteloos’ een pakketje met de producten van die prospect op mijn bureau en vragen poeslief: “zou je daar niets mee kunnen doen?”. Onze Senior Account Manager, Pieter-Jan, deed dat ooit met een zakje Werchter’s Original en zijn jongere collega, Kenneth, volgde onlangs zijn voorbeeld met speculoos van Vermeiren.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat die speculoos me totaal onbekend was. De hoogste tijd dus dat ik dat merk help op de kaart zetten en community manager word van hun Facebook pagina (die op vandaag nog onbestaande is), recepten creëer voor hun site, een Instagram account opstart,… zoals ik in het verleden al deed voor Elvea, I Love Baking, etc. etc. 😉 Ondertussen speurde ik de rayon van de speculoos af en jawel, op het allerhoogste schap ontdekte ik de Vermeiren speculoos! Nu ja, ik ben aan de kleine kant (een understatement), dus dat is misschien de reden dat ik het merk over het hoofd zag. 😆

Soit, ik wilde ‘de’ Kenneth alle kansen geven om te scoren en ging op zoek naar een leuk en lekker recept. Lang hoefde ik niet te zoeken. Ik leerde op de uitreiking van de Culinary Innovators Awards een Franstalige blogster kennen, ook Myriam, en ik volg haar sedertdien op de voet. Ze heeft een bijzonder mooie blog en Instagram account met mouthwatering foto’s. En daar kwam dus onlangs deze semifreddo met speculooscrumble voorbij. Dàt was het! Het ideale recept met én speculoos én speculoospasta. Ook mooi meegenomen: het is een ijsdessert en dus ideaal in de zomer. En last but not least, je hebt er geen ijsmachine voor nodig.

 

Semifreddo met speculooscrumble

 

Het boodschappenlijstje voor 6 tot 8 glazen semifreddo

100 g speculoos
2,5 el speculoospasta
50 g acaciahoning
4 eieren
50 g poedersuiker
200 ml slagroom

 

Semifreddo met speculooscrumble

 

Bereiding

Verkruimel de speculoos. Doe de koekjes in een diepvrieszakje en rol de koekjes tot kruimels met een deegrol.

Warm de honing zachtjes op in een kleine pot.

Scheid de eiwitten en de dooiers.

Klop de dooiers op met de poedersuiker tot de mengeling wit kleurt en verdubbelt in volume.

Klop de eiwitten tot sneeuw. Zodra die goed begint te pakken, schenk je er in een dun straaltje de warme honing bij, waarbij je blijft kloppen. Meng de dooiers en de eiwitsneeuw voorzichtig tot een homogene massa.

Laat de speculoospasta smelten in een kleine pot of in de microgolfoven en laat lauw worden.

Klop de room op tot een lichte slagroom. Voeg de speculoospasta en de slagroom bij de eiermengeling.

Giet de helft van de massa in een silicone vorm naar keuze of in glaasjes.

Schep er de speculooscrumble op en giet er de rest van de crème op.

Zet de semifreddo in de diepvries gedurende 5 tot 6 uur.

Haal de semifreddo uit de vorm of zet de glaasjes op kamertemperatuur gedurende 10 tot 15 min voor je ze serveert.

 

Semifreddo met speculooscrumble

 

Bron: recept van de blog La Cuisine c’est simple.

 

Related Post

Tags: , , , , ,

Semifreddo met speculooscrumble

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: