- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Semifreddo met speculooscrumble

Semifreddo met speculooscrumble

 

Semifreddo met speculooscrumble

 

Het boodschappenlijstje voor 6 tot 8 glazen semifreddo

100 g speculoos
2,5 el speculoospasta
50 g acaciahoning
4 eieren
50 g poedersuiker
200 ml slagroom

 

Semifreddo met speculooscrumble

 

Bereiding

Verkruimel de speculoos. Doe de koekjes in een diepvrieszakje en rol de koekjes tot kruimels met een deegrol.

Warm de honing zachtjes op in een kleine pot.

Scheid de eiwitten en de dooiers.

Klop de dooiers op met de poedersuiker tot de mengeling wit kleurt en verdubbelt in volume.

Klop de eiwitten tot sneeuw. Zodra die goed begint te pakken, schenk je er in een dun straaltje de warme honing bij, waarbij je blijft kloppen. Meng de dooiers en de eiwitsneeuw voorzichtig tot een homogene massa.

Laat de speculoospasta smelten in een kleine pot of in de microgolfoven en laat lauw worden.

Klop de room op tot een lichte slagroom. Voeg de speculoospasta en de slagroom bij de eiermengeling.

Giet de helft van de massa in een silicone vorm naar keuze of in glaasjes.

Schep er de speculooscrumble op en giet er de rest van de crème op.

Zet de semifreddo in de diepvries gedurende 5 tot 6 uur.

Haal de semifreddo uit de vorm of zet de glaasjes op kamertemperatuur gedurende 10 tot 15 min voor je ze serveert.

 

Semifreddo met speculooscrumble

 

Bron: recept van de blog La Cuisine c’est simple.

 

Related Post