Hap en Tap logo zonder streep
Bloemkool, peer en blauwe kaas soep

Bloemkool, peer en blauwe kaas soep

8 feb 2017 | Soep

Je hebt al Madam Confituur. Misschien moet ik wel starten met een nieuwe blog “Madam Soupe”.  Dit is al mijn 4de soeprecept in evenveel weken, I know. Maar ik kon niet aan de verleiding weerstaan, toen ik het verrassende recept zag passeren. Peer en blauwe kaas gaan supergoed samen. Bloemkool en blauwe kaas doen dat ook. Maar bloemkool met blauwe kaas én peren in een soep? Ik moest toch even fronsen. Wel, mensen, ik kan het jullie verzekeren, deze bloemkool, peer en blauwe kaas soep is superlekker. Jawel, mét de 2 Conference peren erin. En met de walnoten en verbrokkelde blauwe kaas erop. Dit is een topsoepje! Eentje waarvan je het lekker warm krijgt vanbinnen. En met de weersvoorspellingen voor de komende dagen en nachten kunnen we die best terug gebruiken, vrees ik…

Ik maakte mijn bloemkool, peer en blauwe kaas soep in mijn Magimix Cook Expert en deed absoluut geen moeite om ingrediënten pas na een tijdje toe te voegen. Ik deed écht alle ingrediënten er direct in, koos voor het programma ROMIGE SOEP en nog geen half uur later kon ik dit heerlijke, gladde soepje oplepelen.

 

Bloemkool, peer en blauwe kaas soep

 

Ingrediënten voor 4 à 6 kommen bloemkool, peer en blauwe kaas soep

25 g boter
6 sjalotjes, fijngehakt
1 stuk groene selder, fijngehakt
2 Conference peren, geschild, ontdaan van het klokhuis en grof gehakt
1 bloemkool, verdeeld in roosjes (ca. 500 g)
1 liter groentenbouillon
2 el room
100 g Britse blauwe kaas, grof gehakt
3 el gehakte verse platte peterselie, plus extra voor de afwerking

Voor de walnoten:
½ tl zeezout
1 tl griessuiker
50 g walnoten, grof gehakt

 

Werkwijze

1. Verhit de oven voor bij 180° C. Doe voor de walnoten het zeezout en de suiker in een vijzel en vermaal tot poeder. Schik de walnoten op een bakplaat, besprenkel met de tot poeder vermalen suiker en zout en schud tot alle noten met een egaal laagje bedekt zijn. Rooster de noten gedurende 5-7 minuten tot de noten goudbruin kleuren. Haal de noten uit de oven en zet ze apart om af te koelen.

2. Smelt voor de soep de boter in een brede sauspan. Voeg de sjalotten en de selder toe en laat zachtjes stoven gedurende 5 min tot de sjalotjes en selder zacht worden. Roer er de peren en de bloemkool onder. Meng goed en giet er dan de bouillon over. Laat gedurende 15 à 20 min sudderen tot de bloemkool zacht is.

3. Roer er de room, het grootste deel van de blauwe kaas (de rest houd je apart als garnituur) en de peterselie onder. Laat nog 5 min sudderen en haal dan de pan van het vuur. Mix de mengeling tot een gladde soep.

4. Lepel de soep in serveerkommen en strooi er de walnoten, de apart gehouden blauwe kaas, de extra peterselie en wat versgemalen zwarte peper over. Heerlijk met een homp krokant brood.

 

Tips:

Je kan de walnoten tot een week op voorhand voorbereiden en in een luchtdichte doos bewaren.

Je kan de soep tot het einde van stap 3 bereiden, maar laat de room er nog uit. Giet de soep in een stevige voorraaddoos geschikt voor de diepvries en laat ze volledig afkoelen. Je kan de soep tot 1 maand bewaren in de diepvries. Om te serveren, laat je de soep eerst volledig ontdooien voor je ze opwarmt. Roer er dan pas de room onder en werk af zoals in stap 4.

 

Bloemkool, peer en blauwe kaas soep

 

Bron: recept van de website van de Engelse warenhuisketen Waitrose.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.486 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. De Preester Geert

    Kga daar nie te lang mee wachten, gewoon uit curieusiteit wat voor smaak er daar uit komt. Gebakken, peer met blauw geaderde kaas en rauwe ham en pijnboompit, beetje honing deze tesamen, is in ieder geval ?.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Bloemkool, peer en blauwe kaas soep

by Myriam Minne time to read: 2 min
2