Sinds het begin van het jaar heb ik jullie op maandag op jullie honger laten zitten. Normaal blog(de) ik een review (een bezoek aan een event, restaurant, recensie van een kookboek,…), maar door mijn drukke marathonschema wimpelde ik alle uitnodigingen af, waardoor ik geen stof tot bloggen meer had. Nu mijn marathon afgelast is, ben ik van plan om de draad beetje bij beetje terug op te pakken, te beginnen met dit snelle hapjesrecept voor mosselen met pikante worst.
Ik kwam het afgelopen vrijdag tegen tijdens het boodschappen doen tegen in de nieuwe Knack Weekend 100 toprecepten met primeurgroenten. Ik kocht het magazine én meteen ook de ingrediënten voor het hapje: mosselen en chorizo, de rest heb ik standaard in mijn voorraadkasten staan. Heb ik jullie al gezegd dat ik dol ben op chorizo? Correctie, op gebakken chorizo! Lekker pikant en krokant. En dan die smaakvolle olie. Mmmmh!
Liever mosselen met champagnesabayon? Dan kan ook. Klik hier.
Recept voor mosselen met pikante worst
(Voor)bereiden: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Bereiding voor 4 personen:
1 kg mosselen, gespoeld
1 sjalot, in fijne blokjes
1 teentje look, gesnipperd
4 el olijfolie
50 g pikante worst (type chorizo), in stukjes
1 dl witte wijn
Peterselie
4 el panko
Bereiding
Doe de olijfolie in een pan en bak de stukjes worst op een zacht vuur. Gaar tot de worst krokant is en de olijfolie de smaak van de worst heeft opgenomen.
Haal de stukjes worst eruit en doe de panko in de pan. Bak tot de panko krokant is.
Zet een pan op hoog vuur en laat die heet worden. Voeg mosselen, ui en look in één keer toe. Gaar 1 min onder gesloten deksel, voeg de wijn toe en gaar nog 1 min tot alle mosselen open zijn.
Haal de mosselen uit de schelp en leg die terug in 1 schelp.
Garneer met panko, pikante worst en peterselie.
Bron: recept afkomstig uit Knack Weekend 100 toprecepten met primeurgroenten
0 reacties