Hap en Tap logo zonder streep
Kinderkookboek

Elodie Ouedraogo Het gezonde kinderkookboek

23 apr 2014 | Kookboeken, Reviews

Deze post is eens helemaal anders dan wat je van mij gewoon bent. Geen gastronomische gerechten of zoete desserts, maar een paar leuke toastjes. Hoezo? Welnu, ik kreeg onlangs, zoals wel vaker, een uitnodiging in mijn mailbox met de vraag of ik het boek van Elodie Ouedraogo wilde helpen promoten. Nu heb ik Elodie altijd al een sympathieke verschijning gevonden, maar toen ik las over welk soort boek het ging, was ik helemaal verkocht. Het gezonde kinderkookboek met 28 leuke en lekkere recepten voor en door kinderen. Bovendien gaat de opbrengst van dit fantastische initiatief integraal naar het Zeepreventorium in De Haan. Wat wil je nog meer?

In oktober 2013 lanceerde Lidl een gezonde receptenwedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar. Zo wilden ze een gezonde levensstijl met lekkere en gezonde voeding en voldoende beweging op een leuke manier onder de aandacht brengen. Met meer dan 3000 reacties op de oproep, was de actie een schot in de roos.

Uiteindelijk werden er 28 inzendingen weerhouden in de categorieΓ«n ontbijt, middagmaal, tussendoortje, avondmaal en soepen & drankjes. Naast de recepten met klinkende namen als “kabouterhuisjes”, “een bordje vol kikker”, “flowerpower-croque” of nog “blub, de gezonde vis” vind je er, als ouder, ook heel wat tips: over hoe je een kind vertrouwd kan maken met nieuwe geuren en smaken, over hoe de ideale maaltijd eruit ziet, over hoe je van je keuken een toffe en veilige kinderkeuken kan maken (want een kind dat meehelpt in de keuken, zal veel sneller proeven van wat het klaargemaakt heeft) tot enkele tips om meer te bewegen.

Ook ouders met kinderen met specifieke voedingsbehoeften komen met dit boek aan hun trekken. Lactose-intolerantie, glutenintolerantie, suikerziekte,… het komt allemaal aan bod.

Kleine kinderen in huis? Moeilijke etertjes? Op mijn Facebookpagina kan je het boek winnen!

 

Gekke bekken toasts

Hoewel ik geen kleine kinderen meer in huis heb, maakte ik toch deze schattige toastjes, naar een recept van Korneel (6 jaar) uit Diksmuide. De foto was nog maar net gemaakt of ze verdwenen al meteen in de maag van manlief. Waarmee het bewezen is dat grote mensen ook nog (soms) kleine kinderen zijn…

Nodig voor 4 personen

12 beschuitjes
12 plakjes smeltkaas
2 wortels
20 druiven
1 kiwi
8 partjes mandarijn
Ik gebruikte verder nog pistachenoten, hazelnoten, zonnebloempitten en rozijnen

Hoe maak je het klaar?

Leg op elke beschuit (of geroosterd sneetje brood) een plakje smeltkaas en snij de overtollige kaas weg.
Rasp de wortel voor een stuk en snij de rest in schijfjes.
Snij per beschuit 2 druiven in twee en snij de rest in vier.
Fantaseer en maak gekke gezichtjes.

Bron: Het gezonde kinderkookboek, vanaf 23 april verkrijgbaar bij Lidl voor slechts € 4,99.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 538 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Elodie Ouedraogo Het gezonde kinderkookboek

by Myriam time to read: 2 min
0