Hap en Tap logo zonder streep
Badoit

Badoit, een sprankelende ervaring pour moi… et peut-être pour toi!

13 apr 2015 | Events, Reviews

Een uitnodiging met de post. Zo, zo. Dat was lang geleden. In dit digitale tijdperk verloopt alles via mail: snel en kostenloos. Maar wanneer er dan hoogstuitzonderlijk échte post is, dan doet dat dubbel plezier. Vooral als die hoge verwachtingen schept zoals de uitnodiging van Badoit…

Geraffineerde gerechten, een bruisende gastronomische ervaring, sterrenchefs Pierre Wynants en Thierry Marx, allemaal verenigd op één en hetzelfde velletje karton?! Waaaw, dat hoefde je me geen 2 keer te vragen. Gelukkig had ik nog geen andere plannen op 2 april en had ik die al gehad, dan had ik me er met een grondig excuus wel vanaf gemaakt.

 

Voor wie de namen Pierre Wynants en Thierry Marx geen belletje doen rinkelen: Pierre Wynants was tot 2006 chef van het sterrenrestaurant Comme Chez Soi. Zijn keuken wordt beschouwd als een van de beste van het land. Michelin-sterrenchef Thierry Marx is dan weer één van de meest gerenommeerde chefs in Frankrijk en oud jurylid van het programma Top Chef.

 

Speciaal voor het evenement combineerde chef Wynants de Belgische keuken met het uitzonderlijke Badoit water, om er een Franse toets aan te geven. Thierry Marx heeft al heel zijn carrière een onvoorwaardelijke voorkeur voor Badoit gehad: “Badoit is het water dat me het meest inspireert, als consument en als chef. Badoit heeft immers een unieke aromatische smaak en een aparte textuur. De bubbels zijn fijn maar energiek. Zij toveren dagelijkse routine om tot een dans en brengen de meest subtiele ingrediënten tot leven.”

Het menu dat de heren uit hun mouw schudden voor het selecte kransje persmuskieten en bloggers was er eentje om U tegen te zeggen! Ga maar even achterover leunen en geniet mee. Voorlopig alleen met de ogen. Maar lees zeker verder, want, wie weet, mag jij straks wel aan de feestdis aanschuiven om hetzelfde mee te maken!

MENU
Gecreëerd door Pierre Wynants & Thierry Marx

Koud voorgerecht door Thierry Marx
Timbaaltje van gekookte groenten met Badoit, crème Anchovy

 
 
Warm voorgerecht door Pierre Wynants
Crème soepje van hopscheuten met een consommé van Saint-Galmier en gebakken paling

 
 

Hoofdgerecht door Pierre Wynants
Koteletten van duif concassé met knolselderij en siroop van Aubel

 

Dessert Thierry Marx
Geperste peperkoek

Maar niet alleen het diner was T.O.P. Het hele kader, de hele organisatie was dat. Voor de gelegenheid die “Comme chez Badoit” gedoopt werd, was gekozen voor het majestueuze en historische kader van Maison de la Bellone, één van de parels van de klassieke Barokke architectuur van Brussel. Een cultureel historische plaats die vaak het decor is voor podiumkunsten.

Voor de verwelkoming zorgden dames en heren in prachtige klederdracht die zo uit het reclamespotje van Badoit leken weggelopen.

Win een  sprankelend exclusief diner

Zo. Heb ik jullie doen “WATERtanden”? 😉
Dat was de bedoeling! Want je kunt het zelf ook meemaken. Fijnproevers kunnen deelnemen aan de wedstrijd door zich nog tot 3 mei in te schrijven op www.commechezbadoit.be. In de week van 4 mei worden de 60 gelukkige winnaars dan bekend gemaakt. Zij mogen op 22 mei van deze sprankelende ervaring genieten.

De 60 winnaars krijgen het voorrecht om op 22 mei gratis te genieten van een menu dat samengesteld wordt door Thierry Marx en Pierre Wynants, en zullen deze sterrenchefs ook ontmoeten. Het menu bestaat uit originele gerechten uit het Franse en Belgische culinaire erfgoed. Comme chez Badoit biedt deze unieke ervaring eind mei tijdelijk aan in het voor de gelegenheid aangepaste decor van La Maison de la Bellone. Badoit zorgt hierdoor voor een verrassende gastronomische sprankel in het dagelijks leven van de gelukkige winnaars.

In een volgende blogpost deel ik nog graag het recept van het koude voorgerecht met jullie. Voor de ultragedreven hobbykok! 😉

Tot slot is hier ook nog een woordje van dank op z’n plaats voor Axelle Cannaert van PR-bureau Ogilvy: bedankt, Axelle, om uit de lange lijst van bloggers die van mij eruit te pikken. Bedankt dat ik dit unieke evenement mocht meemaken!

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.549 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Badoit, een sprankelende ervaring pour moi… et peut-être pour toi!

by Myriam time to read: 3 min
0