Hap en Tap logo zonder streep
Appelsnoepje met Baileysroom

Appelsnoepje met Baileysroom

20 jun 2012 | Dessert, Zoet

De langste dag van het jaar. Mooi weer. Ideaal loopweer, zeg maar, en dat voor het eerst sinds lange tijd na de regenachtigste junimaand sinds mensenheugenis. En dan niet kunnen gaan lopen omwille van die kl*te kwetsuur – die geen stressfractuur blijkt te zijn, maar wat is het dan wel? – dat is Balen met hoofdletter B.  Dan maar Bloggen geblazen, want anders ben ik helemaal niet te genieten. Vandaag wordt het een appelsnoepje met Baileysroom. Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst. ’t zijn allemaal dingen die je zo in je voorraadkast vindt.

 

Nodig voor 4 personen

1 Jonagold
1 el honing
1 el amandelschilfers
1 el donkeren rozijnen
kaneel
4 vellen brickdeeg
1 el bruine suiker
1 el bloemsuiker
1 el boter
125 ml slagroom
1 el witte suiker
1 zakje vanillesuiker
Baileys
50 g suiker
50 g bloem
50 g zachte boter

Bereiding

Schil de appel, verwijder het klokhuis en maak er kleine blokjes van ongeveer 1 cm van. Bak ze in een hete pan, giet er wat honing over en laat karamelliseren. Voeg wat amandelschilfers, donkere rozijnen en eventueel wat kaneel toe.
Voor de crumble meng je alle ingrediënten (50g bloem, 50g suiker en 50g zachte boter) met je vingers tot je een korrelige structuur krijgt. Verdeel op een bakplaat en zet in een oven van 180° C tot het lichtbruin kleurt. Eventueel tussendoor eens roeren. Laat afkoelen.
Leg een brickvel open en besmeer met gesmolten boter. Strooi er wat bruine suiker op en leg daarop een hoopje van de appelmix. Plooi de zijkanten naar binnen toe en rol dan het pakje op. Leg op een bakplaat en zet zo’n 5 minuten in een oven van 180° C tot de snoepjes lichtbruin en krokant gebakken zijn.
Klop wat slagroom half stijf op met 1 el witte suiker en het zakje vanillesuiker. Voeg naar smaak Baileys toe.
Leg een appelsnoepje op een bordje, snij het eventueel reeds in twee en strooi er wat crumble over en giet er een lepeltje saus bij. Afwerken kan met bloemsuiker en eventueel wat kaneel.

Bron: 100% Johan van Johan Engelen. Uitgeverij: Borgerhoff-Lamberichts.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Appelsnoepje met Baileysroom

by Myriam time to read: 1 min
0