Binnenkort krijg ik visite over de vloer en dan ben ik weeeeeeken op voorhand al aan het nadenken over wat ik mijn gasten ga voorschotelen. Hoeveel gangen? Vis of vlees? Uiteraard, heel belangrijk – jullie beginnen mij te kennen – wat wordt het dessert? Maar ook aan de hapjes besteed ik best veel aandacht, want tenslotte zorgen die ervoor dat de toon meteen gezet wordt.
Een hapje dat ik een paar jaar geleden gegeten heb bij vrienden en dat mij altijd is bijgebleven is dit. Snel klaar, niet moeilijk en lekker, als je van de combinatie zoet en hartig houdt tenminste. En dat staat over 2 weken, wanneer ik visite heb, ook bij mij op het menu. Dat staat vast.
Met dank aan Pascale Vandewalle om mij eindelijk te verlossen van mijn foeilelijke foto die al 2 jaar deze blog (ont)sierde!
Nodig voor 2 glaasjes
2 kl vijgenconfituur
1 sneetje Gandaham of Parmaham of Prosciutto
2 gedroogde abrikozen
Verse geitenkaas, type Chavroux
20-tal geroosterde pijnboompitten
Een klein handje rucola of notensla
Balsamicocrème voor de afwerking
Werkwijze
Schep een koffielepeltje vijgenconfituur onderaan in de glaasjes.
Verdeel hierover in laagjes de verkruimelde geitenkaas, flinterdunne reepjes Gandaham, enkele geroosterde pijnboompitjes, de abrikozen in blokjes en de rucolablaadjes in stukjes gescheurd.
Werk af met een streepje balsamicocrème.
Leuke amuse, die heb ik opgeslagen!
Kan ik dit op voorhand maken? Heb zondag communiefeest, maar geen tijd, dus moet ik de hapjes al zaterdag maken…
thx
Dit is zeker op voorhand te maken. Alleen de rucola zou ik er pas op het laatste moment bijdoen. Succes met je feest. Het wordt prachtig weer, dus dat kan al niet meer mislukken! Myriam
super hapje…..
kan ik voor vijgen confituur ook iets anders in de plaats doen?
Je zou kunnen abrikozenconfituur gebruiken en in dat geval de gedroogde abrikozen weglaten.
Ik heb het zaterdag gemaakt!!! Het was heerlijk !!
Groetjes Julie
als je abrikozenconfituur gebruikt kan je dan iets anders in de plaats van gedroogde abrikozen doen? Want dat vond ik net zo mooi erbij π
Gedroogde vijgen? Dan keer je 't gewoon om. Vijgenconfituur wordt abrikozenconfituur. Gedroogde abrikozen worden gedroogde vijgen… π
Superlekkere amuse… maakte ik zondag klaar en werd door alle feestvierders supergeslaagd bevonden! En met je lepelhapje : witloof en scampi scoorde ik al even hoog! Dankjewel voor de lekkere receptjes en gefeliciteerd met je mooie blog. Oh ja, via Caroline kwam ik bij jou terecht!
Groetjes
Onliemie
Leuk om te lezen, Onlie Mie! Ik ben maar een kleine garnaal, hoor, in vergelijking met de blog van Caroline. Zij is mijn GROTE voorbeeld, letterlijk en figuurlijk! Nog heel veel kookplezier en smakelijke feesten!
Groetjes
Myriam
Simpel en een heel goeie combinatie i
Dit hapje is ook superlekker met gemberconfituur i.p.v. vijgenconfituur
Ooh, bedankt voor de tip, Annie!
Altijd leuk als ik feedback krijg van mijn lezers.