Hap en Tap logo zonder streep
Villa Staycation: good mood, good food & Ibiza vibes in Melle

Villa Staycation: good mood, good food & Ibiza vibes in Melle

29 jun 2020 | Events, Hap & Tap op stap, Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Na een (veel te) lange lockdown, was het afgelopen vrijdag eindelijk nog eens zover: ik was, samen met een aantal collega bloggers uitgenodigd op de kick-off van de privé zomerbar Villa Staycation in Melle. De uitnodiging klonk alvast veelbelovend:

Wat mag je verwachten?

Ik hoefde geen 2 keer na te denken: niks in mijn agenda, Melle is vlakbij én altijd leuk om terug eens bij te praten met collega’s, natuurlijk. Dat er good food & drinks waren, maakte het er alleen maar beter op.

 

Villa Staycation: good mood, good food & Ibiza vibes in Melle

 

Nu ben ik nog nooit van mijn leven in Ibiza geweest, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen en de aankleding van Villa Staycation beantwoordt volledig aan mijn verwachtingen: zetels met massa’s kussens, mandjes, poefs,… dragen bij tot een loungy sfeer. Relaxen en genieten is hier duidelijk het codewoord! Terwijl de glazen volgeschonken worden, worden de eerste hapjes al rondgebracht: een blini met zure room, viseitjes en dille en bruschetta met burrata, perzik (wat een topidee!), lavendel en basilicum, f*cking good finger food.

 

Villa Staycation: good mood, good food & Ibiza vibes in Melle

 

Helaas stortregent het ook wel eens ̶o̶p̶ ̶I̶b̶i̶z̶a̶… euh in Melle, maar gelukkig kan het feestje binnen gewoon blijven doorgaan… vooral dankzij de bijzonder alerte reactie van Anniek van Tafelklap die de ice bucket met de flessen mee grist tijdens de Onweersbui met grote O. Als er drank te redden valt, is Anniek er als de kippen bij.

We laten het niet aan ons hart komen: Messy Chef Jelle blijft de grappen en grollen uit zijn mouw schudden en wij  – Virginie van A Spoonful op Happiness, Evelien van Share My Food, Nele van Nelicieuse, Sara van Kook Van Jou, Tafelklap Anniek en ikzelf blijven gieren. Hoe later op de avond, hoe hilarischer het wordt. Of Jelles moppen beter worden of dat komt doordat er meer drank is in de man… euh vrouwen laat ik in het midden.

Terwijl wij ons kostelijk amuseren, koken en serveren Silke en Ilse de heerlijkste gerechten: een zeebaars ceviche met gebrande pompelmoes en leche de tigre, een taco pulled pork met opgelegde rode ui, Jalapeno mayo en koriander, mosseltjes met currysaus en tot slot een steamed bun met tempura van gamba, sriracha en mayo. Een smaakvolle wereld fusion keuken! (Oh ja, dessert was er uiteraard ook nog, maar toen werkten mijn hersencellen au ralenti waardoor ik vergat om een foto te maken en om te noteren wat het was).

 

Villa Staycation: good mood, good food & Ibiza vibes in Melle

 

Het is lekker, plezant en de klok tikt genadeloos verder. Ik rol pas rond middernacht buiten bij Bureau/Cuisine, terwijl dit marmotje eigenlijk uiterlijk om 22u30 in haar bed moet liggen. Het piekt dan ook verschrikkelijk wanneer op zaterdagmorgen om 6 uur mijn wekker afgaat omdat ik mij opgegeven had om de Tourist Run in Brugge te gaan lopen. (Niets dat een middagdutje op zaterdag niet kan oplossen…). Kortom, het beste bewijs dat zo’n avondje bij Villa Staycation een aanrader is.

En het goede nieuws is, jij kan deze Villa Staycation privé zomerbar in Melle ook boeken vanaf 1 juli tot eind september met vrienden, familie, collega’s (vanaf 10 personen). Food, drinks & Ibiza vibes included.

 

Villa Staycation: good mood, good food & Ibiza vibes in Melle

 

Meer weten over Villa Staycation? Offerte aanvragen?

Bureau / Cuisine
Brusselsesteenweg 151 Melle | info@bureaucuisine.be | 09 395 06 69
Website: www.bureaucuisine.be

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.550 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Villa Staycation: good mood, good food & Ibiza vibes in Melle

by Myriam Minne time to read: 2 min
0