Hap en Tap logo zonder streep
AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

23 dec 2018 | Events, Reviews

Wekelijks krijg ik voorstellen in mijn mailbox. De meeste wimpel ik vriendelijk maar kordaat af. Maar er zijn uitzonderingen. Het mailtje over de AEG Cooking Club Challenge vormde zo’n uitzondering op de regel. Hoewel ik in eerste instantie toch serieus twijfelde.

 

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

 

De briefing luidde als volgt: “Ons doel is om 3 influencers, die elk hun eigen team van vier mensen kunnen samenstellen, het tegen elkaar te laten opnemen aan de hand van een leuke workshop die beoordeeld zal worden door 2 AEG-topchefs. Elk team zal beschikken over een pop-up kookeiland met AEG-toestellen en hier dus een gerecht moeten klaarmaken. … De aanwezige chefs zullen briefen over welk gerecht de drie teams moeten klaarmaken met behulp van de AEG-combistoomoven, daarna volgt de beoordeling en wordt er een winnaar gekozen.”

 

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

 

Nu ben ik niet echt een competitiebeest. Ik hoor jullie nu denken: “Yeah right, make that the cat wise!” en toch is het zo. Toen ik marathons liep, was mijn enige betrachting om deftig te finishen zodat ik ’s anderendaags uitgebreid kon gaan shoppen. OK, ik wil wel heel graag dat Club Brugge altijd wint (want anders is mijn humeur op maandag nog ondermaatser dan anders) en ook de Tarte à Moi wedstrijd en de Foodblog Award wilde ik heel graag op mijn naam schrijven (wat ik ook deed), maar voor de rest ben ik dus totaal niet competitief. En dus zag ik de AEG Cooking Club Battle (de oorspronkelijke naam van het event) niet volledig zitten, maar toch zei ik “ja”. Ach, soms moet een mens eens buiten zijn comfortzone komen, mijn gedacht.

 

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

 

Toen ik vernam wie mijn ’tegenstanders’ waren, zonk de moed me helemaal in de schoenen… De andere teams werden aangevoerd door Sophie Charlier van de blog Tomate-Cerise én niemand minder dan Sofie Dumont, tv-kok en Lady Chef of the Year in 2009. Met alle respect voor de eerste Sophie, maar die tweede is ‘hors catégorie’. Zoals Ivan Leko zijn sterkste ploeg opstelt voor de topper tegen pakweg Anderlecht (alhoewel, zo’n topper is dat dit seizoen ook weer niet ?), zo omringde ik me ook met een zo sterk mogelijk team, bestaande uit mijn foodie vriendin Ann (verantwoordelijk voor het magazine Kook! bij Spar), mijn grootste fan en Hobbykok met grote H Geert Depreester en diens vriend Hans Schaemelhout.

 

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

 

Als een ‘bang bang saapjen’ reed ik naar Brussel, waar ik te horen kreeg dat het concept gewijzigd was: de AEG Cooking Club Battle was de AEG Cooking Club Challenge geworden. Elk team kreeg een verrassingsingrediënt toegewezen én een AEG-accessoire waarmee verplicht moest gewerkt worden. Aangezien elk team iets anders moest klaarmaken, kon de jury geen winnaar meer aanduiden. Ik voelde de stress zo uit me wegvloeien en veranderde in een ‘beir’. Allez, een beertje Paddington dan toch, want als ik de video-opnames van de avond bekijk, dan moet ik toch vaststellen dat ik bijzonder klein uitval tussen de kastaars van mijn team. ?

 

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

 

Soit. Het werd een bijzonder fijne en ontspannen avond (zoals ze voorspeld hadden in de briefing), waarbij mijn team en ik zeebaars en de zoutsteen toegewezen kregen. Sophie moest het doen met lamsvlees en de kerntemperatuursensor, terwijl Sofie parelhoenborst en een wok in haar surprise box ontdekte.

 

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

 

Mijn team en ik overlegden kort aan de ingrediëntentafel wat we zouden klaarmaken en waren er vrij snel uit: een risotto met boschampignons, wortelcrème, gebraiseerd witlof, een witte wijnsaus en als eyecatcher de zeebaars gegaard op de zoutsteen. Geert stelde voor om die eerst kort te marineren met limoen en tijm, wat een uitstekend idee (b)leek. Het gaf het visje nog meer smaak.

 

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

 

Hoewel Geert, Hans, Ann en ik nog nooit hadden samengewerkt, waren we precies een geoliede machine en verliep alles van een leien dakje. De grootste uitdaging was om alles (gelijk)tijdig klaar te ‘stomen’ op ons kleine kookeiland, maar het lukte. Het resultaat was een bijzonder lekker bordje. Meer zelfs, Sofie was danig onder de indruk van onze witte wijnsaus. Een mooier compliment kan een hobbykok niet krijgen, toch?

 

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

 

Na al dat gekook en gestoom werd er uiteraard uitgebreid geproefd (én gedronken ?), niet alleen van ons eigen recept, maar ook van het perfect gegaarde lam van Sophie en van de parelhoenborst met een tapenade van olijfjes van Sofie. De gerechten waren niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feestje voor de smaakpapillen.

 

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

 

Bekijk de video van de AEG Cooking Club Challenge hier:

 

Rest me alleen nog een pak mensen te bedanken: in eerste instantie AEG voor de organisatie van deze AEG Cooking Club Challenge, chef Christophe Nachtergaele die alles in goede banen leidde en last but not least mijn teamgenoten Ann, Geert en Hans om het vol te houden met deze stresskip! ?

PS Nota voor Nancy, echtgenote van Geert: ik heb Geert en Hans rond 22u30 in ‘perfecte staat’ afgezet aan het station in Gent. Voor wat er tussen dat tijdstip en hun thuiskomst in het holst van de nacht gebeurd is, kan ik niet verantwoordelijk gesteld worden. ?

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.474 andere abonnees

ARCHIEF

5 Reacties

 1. Marina

  Wat een prachtig verhaal… de gerechten zien er allemaal zeer lekker uit… leuke foto’s 🙂

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel, Marina, ik moet zeggen dat ik geïnspireerd was om het te schrijven. 😉
   Liefs
   Myriam

   Antwoord
 2. Werner De Cock

  Receptjes graag. Leuk om te doen denk ik. prettige feesten nog Myriam

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Werner
   Ik wil je heel graag de receptjes geven, maar dat kan ik niet. Elk team heeft de recepten ter plaatse verzonnen, aangezien de inhoud van de box tot op het moment zelf een verrassing was. Meer zelfs, tot de avond zelf wisten we niet dat het geen battle zou worden, maar een challenge.
   Het spijt me!
   Fijne feesten, Werner!
   x

   Antwoord
 3. Anne Cardoen

  Wat een toffe en geslaagde challenge!!! Dikke pluim voor jou en je team om het toch maar op te nemen tegen beresterke tegenkandidaten.
  Jammer dat we dit niet kunnen proeven…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

AEG Cooking Club Challenge? Yes, I can!

by Myriam Minne time to read: 3 min
5