Hap en Tap logo zonder streep
Het Grote Blogger Diner

Het Grote Blogger Diner, wat was me dat!

26 dec 2016 | Events, Reviews

Je hebt uitnodigingen en Uitnodigingen. Halfweg november viel er een exclusieve uitnodiging voor Het Grote Blogger Diner in mijn mailbox met een tone of voice die alleen maar het allerbeste liet vermoeden:

EXCLUSIVE INVITATION
Geachte Myriam,

Middels dit schrijven nodig ik u graag hartelijk uit voor Het Grote Blogger Diner 2016, na groot succes in Amsterdam en Berlijn nu ook in BelgiΓ«!
Β 
Een fusion van Weense grandeur, het Italiaanse goede leven en een verantwoorde doch eclectische samensmelting van zeven bijzondere Foodbrands in een – zes gangen groot – diner. De Belgische premiΓ¨re van Het Grote Blogger Diner vindt plaats op zondag 11 december vanaf 17:00 uur. Locatie voor het diner is het prachtige Hilton Antwerp Old Town, alwaar het diner zal worden uitgereikt in de indrukwekkende Belle Epoque balzaal. Naar de blijk van een glamour kerstfeest vergezelt u het diner aan rijk gedecoreerde lange eettafels, omgeven door dennengroen en goud brandende lantaarns.

U wordt verwacht via de entree van Brasserie Flo, waar u zult worden verwelkomd met met een heerlijk glas bubbels en delicate canapΓ©s.
TheΒ Hilton Antwerp Old Town, entree Brasserie Flo vindt u aan Groenplaats 32 te Antwerpen.Β 

RSVP
Deelname aan het diner is enkel voorbehouden aan geselecteerde pers. Er staan in totaal 40 plaatsen ter beschikking.

 

Het Grote Blogger Diner

 

Wohow! Wat was dat zeg? Chique dinges. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn (vrouwelijke) nieuwsgierigheid danig geprikkeld was: zoals ik al zei, de ietwat oubollige schrijfstijl, deΒ mysterieuze aankondiging van 7 foodbrands zonder te onthullen dewelke, de locatie,… maakten dat ik meteen in mijn agenda dook. Toppie! Die zondag stond er nog niks ingepland. Met uitzondering van Anderlecht – Club om 14u30. Maar dat was geen probleem. My little black dress aantrekken deed ik wel tijdens de rustΒ enΒ om 16u15 was de match (een draak van een wedstrijd, maar dat volledig terzijde) gedaan en wasΒ ik klaar om naar Antwerpen te sjezen. Compleet opgefokt en zonder nagels na al dat nagelbijten, maar dat zijn details.

 

Het Grote Blogger Diner

 

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen… en werden al meteen ingelost bij het aperitief: een glaasje Anna de CordoniuΒ ging vergezeld van enkele tongstrelende canapΓ©s. Geef toe, canapΓ©s klinkt toch 1000 keer exquiser dan hapjes of amuses, niet? Een oester op een toastje enerzijds en een scheutje Copperhead Gin Tonic met een hintΒ van vanille en kaneel gepresenteerd in deΒ oesterschelp. Origineel, niet? Of nog een kleineΒ steak tartare met kaviaar en gebakken kwarteleitje begeleid door een Bloody Mary in een pipetje. Wat een topidee! Alvast veelbelovend voor de rest van de avond…

 

Het Grote Blogger Diner

 

En of de avond af was. Nog voor we deΒ indrukwekkende Belle Epoque balzaal mochten ‘betreden’ (een plechtige stijl is hier wel op z’n plaats), stond een sponsorwand opgesteld met daarop de namen van de 7 foodbrands die de handen in elkaar geslagen hadden om ons een Diner met grote D voor te schotelen: Anna de Cordoniu (dat wisten we dus al), Hak, Jules Destrooper, Rice Dream, Lacroix, Chaudfontaine en Elvea. Die laatste wist ik ook al. Elvea is een klant van mij en marketing manager Christophe had me in al z’n enthousiasme al verklapt dat ik hem op het Grote Blogger Diner zou zien.

 

Het Grote Blogger Diner

 

VijfΒ topchefs, eenΒ sommelier en zelfs een watersommelierΒ creΓ«erden een speciaal 6-gangen menu waarin de producten van de deelnemende merken een glansrol kregen:

Soep van geroosterde biet met Rice Dream amandelmelk
afgewerkt met witloof, feta en granaatappel

***

Traaggegaarde fazantenfilet met een kroketje van champignons, eenΒ courgette haloumi pannenkoekje
overgoten met een jus van Lacroix
In het glas:Β ViΓ±a Pomal Blanco & Anima de Raimat Tinto enΒ Chaudfontaine Bruisend

***

Een moderne twist op een klassieker met eenΒ tomaten & vodka sorbet doorΒ Elvea
metΒ handgepelde Noordzeegarnalen
In het glas: Vol d’Anima de Raimat RosΓ© enΒ Chaudfontaine Licht Bruisend

***

Salade van Hak kikkererwten met een coulis van groene kruiden,
een krokante praline van Brie met een crispy notentopping
In het glas: ViΓ±a Pomal Crianza enΒ Chaudfontaine Natuurlijk Plat

***

Jules Destrooper boterwafels met hertenfilet, texturen van butternut,
peterseliewortelcrunch met koffiesmaak, een wildsaus en basilicumpoeder
In het glas: ViΓ±a Pomal Reserva en Chaudfontaine Bruisend

***

GeflambeerdeΒ crΓͺpes Suzette met sinaasΒ Gin Copperhead, crΓ¨me brΓ»lΓ©e van gember,
chocolade- en notencrumble en bessen.
In het glas: cava Anna de Codorniu Dulci enΒ ChaudfontaineΒ Natuurlijk Plat

Zijn jullie aan het watertanden? Wacht. Dan deel ik nu mijn collage (met dank aan de aanwezige fotografe!) van de gerechten. Kwestie van jullie helemaal overstag te doen gaan. πŸ˜‰

Het Grote Blogger Diner

Woorden schieten hier tekort en dus ga ik maar zwijgen. Maar niet voor ik Mister Experience bedankt heb voor de uitnodiging. Alles was top: toporganisatie, toplocatie, topfood,… En tot slot ook nog een lovend woordje voor de mensen van Sezoen.beΒ die de zaal zo prachtig aangekleed hadden. Zij werkt als tandarts en hij is werkzaam in de bouwsector, maar naast deze voltijdse baanΒ jagen zij in bijberoep hun droom na om je huis of feestadresje te decoreren: van het leveren van een volledig opgesmukte kerstboom tot de tafelversiering… Chapeau voor dit ondernemende koppel.

Bedankt ook aan het Hilton Antwerp Old Town hotel en Brasserie Flo voor de ontvangst. IkΒ kom graag volgend jaar terug! πŸ˜‰

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.487 andere abonnees

ARCHIEF

5 Reacties

  1. Rita Leeman

    Beste Myriam

    Is het mogelijk de jaartallen van de gedronken wijnen te bekomen?

    Vriendelijke groeten

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Rita
      Ik zal die info voor je opvragen bij de organisatie.
      Wordt vervolgd.
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Rita
      Ik heb net de gevraagde info gekregen van de organisator.
      ANIMA de RAIMAT Blanco 2015
      ANIMA de RAIMAT RosΓ© 2015
      ANIMA de RAIMAT Tinto 2014

      VINA POMAL Blanco 2015
      VINA POMAL Crianza 2013
      VINA POMAL Reserva 2012

      Alsjeblieft!
      Myriam

      Antwoord
  2. Lonneke

    Een idee hoe je de peterseliewortelcrunch met koffetouch maakt?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Lonneke
      We kregen de receptenfiches mee in het Engels.
      Ziehier het recept, maar daarin zie ik wel de ingrediΓ«nten staan, maar niet de beschrijving…
      Ingredients:
      Filet of deer (100g p.p.)

      Pakket of Jules Destrooper Natuurboterwafels
      Olive oil
      Yuzu Juice
      
Mini Chanterelles
      Butter
      Brown Butter
      
A parsley root
      Coffee powder
      Red wine
      Persinnete Cress

      For the Butternut:
      500g Butternut squash
      Chicken broth
      Salt and pepper
      Kappa (Vegan gelatine: 1 -1,5g to 100 g of butternut crème)

      For the Game Sauce:
      250gr game skeleton/ leftovers
      1 chopped onion
      1 chopped carrot
      4 cloves of garlic
      Thyme
      Bay leaves
      Dried juniper berries
      Crushed pepper corns
      2 dl red wine
      4 tbs red wine vinegar
      1l fond of game
      Red currant jam
      Dash of cream
      Dash of Cognac

      Preparation:
      Dried basil: pick basil leaves, place them on paper towels and dry them in the microwave oven. Grind into a fine powder.

      Natuurboterwafel slices and crumble:
      Heat the butter-wafers in an oven at 180 Β° C, cut out little round wafers and cool off. Grind the rest of the butter-wafers to a coarse crumble and season with salt and pepper.
      Marinated slices of butternut:
      Cut thin slices of the butternut and cut out little rounds of them. Marinate them in olive oil, yuzu juice and season with salt and pepper.

      Mini chanterelles:
      Check the mushrooms on dirt and remove the stalks. Fry them briefly in a hot pan with butter and season with salt and pepper.
      Cut and proportion the deer filet. Season with pepper and salt. Fry the fillet lightly on both sides in brown butter (2-3 minutes per side.) Degrease and deglaze the pan with red wine. Preheat the oven at 55 Β° C and place the meat covered in the oven to a core temperature of 50oc. Just before serving the meat, place below hot salamander oven. Finish off with some twigs of persinette cress.

      Jules de Butternut:
      Peel the pumpkin, remove the seeds and cut into small pieces. Boil them in chicken broth. When cooked, drain and season with salt and pepper. Blend smooth in a blender (or similar kitchen tool). Save 100 g as cream in a piping bag to decorate later. Weigh the kappa and add to the paste and mix. Bring back to a boil and pour in a (wafer) cookie mold. Put into the freezer and freeze until they are hard. Take them out of the mold, defrost and heat at 60 Β°C

      Game Sauce:
      Brown the leftover game and skeleton on a high fire in a big pot. Add onions, carrots and herbs, when ready add garlic, dried juniper berries, crushed pepper, and stir. Moisten with red wine and vinegar to lose all the juices. Let the vinegar evaporate. Sift a little plain flour on top, stir and cook dry. Add the fond of the game, deglaze the jus and let simmer until the consistency of a sauce. Add a large soup spoon of red currant jam, a dash of cognac and a dash of cream and cook a little. Season with salt and pepper. Sift the sauce into a bowl, ready to serve.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Het Grote Blogger Diner, wat was me dat!

by Myriam Minne time to read: 3 min
5