Hap en Tap logo zonder streep
Liebster Award

Liebster Award

17 dec 2013 | Reviews, Varia

Een paar weken geleden kreeg ik via Facebook een berichtje van Ageeth Bos van de blog Ageeth eet en kookt dat ze mij genomineerd had voor de Liebster Award. Heel lief van haar, maar – eerlijk gezegd – ik hoorde het  donderen in Keulen… Euh, welke award? Ik surfte meteen naar haar blog en ontdekte dat de Liebster Award een aanmoedigingsprijs is voor beginnende blogs.

 

Met mijn 18 blogmaanden voel ik mij inderdaad nog heel ‘piep’ en alle aandacht die mijn blog krijgt, vind ik geweldig. Dus, Ageeth, ‘hartstikke’ bedankt voor deze buitenlandse attentie!

Wat wordt er nu van mij verwacht? Dat ik op mijn beurt een aantal blogs nomineer. Aangezien het toch de bedoeling is om prille starters een duwtje in de rug te geven, kies ik voor de volgende 3 blogs:

Omdat deze jongedame net zoals ik ook loopgek is
 
Ik leerde deze gedreven dame èn haar blog onlangs kennen tijdens een bloggersdiner en de kennismaking beviel me bijzonder goed
 
Nog zo’n jong ‘geweld’ in het foodbloggerswereldje
 
Mijn 5 vragen voor jullie:
1. Hoe/wanneer kreeg je de foodmicrobe te pakken?
2. Stel je nam deel aan Expeditie Robinson en bent weken van huis geweest op een eiland waar je ’t moest stellen met wat planten, insecten,… Wat is het allereerste dat je wil eten?
3. Wat vind je ’t leukste aan bloggen?
4. Wat is je beste eetervaring tot nu? Restaurant? Iets homemade? De ontdekking van een bepaald ingrediënt?
5. Wat vind je een afknapper op restaurant?
 
En dan nu the hardest part of the job: antwoorden op de vragen die Ageeth mij stelde.
 
1. Wat doe je al je niet kookt, bakt, eet of blogt? Heb je nog andere hobby’s?
Da’s een makkelijke om te starten. Lopen! Ik ben in 2005 gestart met Start 2 Run, nog voor de Evi Gruyaert hype losbarstte. Sedertdien heb ik al 7 marathons (New York, Berlijn, Boston, London, Firenze, Jerusalem en Reims) en 1 ultra (Between 2 Oceans in Zuid-Afrika) gelopen. Ik vind koken/bakken/eten en lopen de perfecte combinatie. Alle calorieën die ik teveel eet en dat zijn er nogal wat (want ja, ik ben gek op chocolade), die loop ik er gewoon weer af. Het hoeft dus niet per se allemaal supergezond te zijn op mijn blog. Alleen boter heeft de smaak van boter… 😉
 
2. Wat wil je dit jaar op je verjaardag eten? Maak je het zelf klaar?
Lap, da’s al een veel moeilijkere! Sowieso, maak ik het niet zelf klaar. Ik verjaar op 9 maart en dat betekent dat ik (in 2014 dan toch) net gestart ben met de drukste weken van mijn trainingsschema voor de marathon van Parijs. Ik moet op 8 maart een ‘duurloopje’ doen van 30 km. Daarna schuif ik graag mijn vermoeide en verzuurde beentjes onder tafel. Wat ik dan graag wil eten? Alles, zolang het maar geen pasta en/of bananen zijn, want die komen mij in die periode de oren uit!
Ik ben geen moeilijke eter: een lekker stukske vis of een sappig lapke vlees. ’t is allemaal goed. Zolang er maar een dessert voorzien is!
 
3. Waar zou je graag eens willen eten (bepaald restaurant, een speciale locatie)? Met wie en waarom?
Heb je een uurtje of 2? Er zijn een pak restaurants die nog op mijn bucketlist staan… Teveel om op te sommen. Maar er is 1 restaurantje naar waar ik heel graag nog eens terug wil, nl. Hook Line & Sinker in Pringle Bay in Zuid-Afrika. Het is een piepklein en ietwat groezelig eettentje dat plaats biedt aan 26 personen. De muren en het plafond volgekrabbeld met commentaren van klanten. Geen chique menukaart, maar alles gewoon met krijt neergepend op een blackboard. Eten wat de pot schaft: fresh seafood and the best steaks. Ik at er de meest verrukkelijke mosselsoep ever! En dus wil ik graag die smaaksensatie opnieuw beleven en manlief mag mee.

 
4. Voor welke bekende persoon zou je graag eens koken en wat voor gerecht maak je klaar?
Ik ben niet zo into celebrities. Ik kijk nooit TV. Acteurs, actrices, zangers en zangeressen zijn dus dan ook meestal nobele onbekenden voor mij. Politiek boeit mij ook totaal niet. Dus moet het een sporter worden. Nu zou je een begenadigd loper à la Usain Bolt van mij kunnen verwachten, maar die kan ‘alleen maar’ heel snel lopen… Dan heb ik meer respect voor triatleten die 3 sporten beoefenen. En ik loop nog hoger op met tienkampers. Bovendien vind ik dat ik een Belg/Vlaming moet kiezen, kwestie van aandacht te hebben voor talent van eigen bodem… En zo kom ik – door eliminatie – bij Hans Van Alphen terecht…
Voor mijn Nederlandse volgers die deze atleet niet zouden kennen, plaats ik even een fotootje…

Hij is niet alleen knap (ogen om in te verdrinken en wat een lijf…), hij is vooral ook heel erg sympathiek!
Wat ik hem zou voorschotelen? Geen pasta. Die krijgt hij al genoeg. Neen. Ik zou een rijkelijk gevulde bouillabaisse maken. Waarom? Twee redenen: dat heb ik nog niet gemaakt en zo heb ik meteen een nieuw gerechtje om te bloggen en een bouillabaisse is een eenpasgerecht dat je volledig op voorhand klaarmaakt. Zo hoef ik Hans niet alleen te laten. Haha!

 
5. Met welk gerecht zou je jezelf kunnen/willen vergelijken?
Doe maar met een moelleux au chocolat. Een zacht hartje, heel puur en niet eenvoudig om te maken. That’s me! Past ook bij mijn vele motto’s: Als het moest, zou ik chocolade kunnen opgeven; maar ik geef niet zo snel op!

Nogmaals bedankt, Ageeth. Ik vond het leuk om over jouw vragen na te denken en hierop een eerlijk antwoord te formuleren. All the best to you!

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.389 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Liebster Award

by Myriam time to read: 4 min
0