Hap en Tap logo zonder streep

Andrea Miacola, S.Pellegrino Young Chef 2016 voor de Benelux

30 mei 2016 | Events, Reviews

Een mens moet al eens geluk hebben… Liet dat geluk me de maandag ervoor nog in de steek (ik moest voor mijn werkgever een kookles organiseren in Brussel, terwijl ‘iedereen’ de kampioenstitel van FCB aan het vieren was op de markt in Brugge), dan stond het afgelopen maandag aan mijn kant. Ik was uitgenodigd op de regionale finale van de S.Pellegrino Young Chef 2016 in De Ark in Antwerpen. Doordat ik nog steeds collega’s mis (Wax is op zoek naar 1 Nederlands- en 1 Franstalige community manager) én het op maandag altijd bijzonder druk is, had ik mijn verlofaanvraag ingekort van 1 dag tot 1/2 dag. Hierdoor was reeds meer dan de helft van de 10 borden de revue gepasseerd toen ik arriveerde. Ik kon nog van (slechts) 3 inzendingen proeven. Het eerste bord waar ik mijn tanden in mocht zetten, was dat van Laurent Vandekerckhove, Chef bij Savarin in Oostende, die koos voor een zeetong à l’Ostendaise ‘anno 2016’.

 

S.Pellegrino Young Chef 2016

 

Daarna kwam het kunstige bord van Andrea Miacola, Chef de Partie bij De Librije*** in Zwolle (NL) dat mij compleet van mijn sokken blies. Andrea serveerde grijs Carmagnolakonijn met smaken van tom kha, tulp en Vesuviaanse tomatenbouillon. Ik sloeg kreetjes van verrukking en ik verzeker jullie: op mijn leeftijd gebeurt dat niet vaak meer. 😉

 

S.Pellegrino Young Chef 2016

 

Het derde en laatste bord dat ik mocht degusteren was dat van Kees Krabbe, Sous Chef bij Square Gastronomie in Hengelo (NL) met de welluidende naam: De Zilte Weide, heel mooi gepresenteerd op een spiegel.

 

S.Pellegrino Young Chef 2016

 

Ik kon uiteraard enkel oordelen over deze drie beauty’s, maar voor mij stak het bordje van Andrea er met kop en schouders bovenuit: perfectie bestaat én die had ik geproefd.

En blijkbaar was ik niet alleen die mening toegedaan. De voltallige jury, bestaande uit 6 topchefs uit de Benelux: David Martin (La Paix*, België), Filip Claeys (De Jonkman **, België), Giovanni Bruno (Senzanome*, België), Tim Boury (Restaurant Boury*, België), Illario Mosconi (Mosconi*, Luxemburg) en Hans van Wolde (Beluga**, Nederland) was het unaniem eens: Andrea Miacola, Chef de Partie van De Librije*** was de meer dan verdiende winnaar van de regionale Benelux finale van de S.Pellegrino Young Chef culinaire wedstrijd.

 

S.Pellegrino Young Chef 2016

 

Dat betekent dat Andrea op 13 en 14 oktober 2016 de eer van de Benelux zal mogen gaan verdedigen tijdens de wereldfinale in Milaan, waar de S.Pellegrino Young Chef 2016 award zal uitgereikt worden. Hij zal het er moeten opnemen tegen de 19 andere regionale winnaars. Supporteren de Hollanders tijdens het komend EK voetbal voor de rode duivels, wel, dan roep ik bij deze alle Belgen op om in oktober als een blok achter deze ‘Nederlandse’ chef te staan!

 

S.Pellegrino Young Chef 2016

 

Vanwaar je keuze voor deze dish, Andrea? “Dit gerecht kwam tot stand uit mijn liefde voor het combineren van verschillende producten uit een mengeling van culturen en terroirs. De combinatie van zowel Thaise (groene curry en de infusie van kokosnootboter) als Italiaanse producten (Vesuviustomaat en het grijze Carmagnolakonijn) zorgen voor een intense en harmonieuze smaak. Als afwerking koos ik voor de tulp, die de knapperige toets geeft aan het gerecht.

Er is slechts één ingrediënt dat elk gerecht uniek en perfect maakt: de liefde en passie waarmee je het gerecht maakt. In mijn geval kan je dat best letterlijk nemen. Het Carmagnolakonijn komt uit Piemonte (Italië), de streek waar mijn vriendin (patissier van opleiding) van afkomstig is.”

Voor wie benieuwd is naar Andrea’s creatie is er goed nieuws: “Klanten zullen dit gerecht binnenkort ook in De Librije kunnen proeven. Met dit signatuurgerecht wil De Librije haar klanten de ongebruikelijke en smakelijke combinatie tussen de zitle zeesmaak en het konijnenvlees laten ervaren.”

Ik voel dat er een tripje richting Zwolle zit aan te komen…  Eerst even de inhoud van mijn spaarvarken checken. 😉

Bedankt aan Deborah van King George voor de uitnodiging en hartelijke ontvangst!

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.545 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Andrea Miacola, S.Pellegrino Young Chef 2016 voor de Benelux

by Myriam Minne time to read: 3 min
0