Jong Keukengeweld pakt uit met 58 talentvolle Vlaamse chefs

Nog 3 nachtjes slapen en dan is ’t weer van dattum: dan kunnen jongeren tussen de 18 en 30 jaar zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs (een overzicht vind je helemaal onderaan deze blogpost). Voor 45 euro krijgen ze een driegangenmenu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score van 15/20 of meer betalen ze 55 euro. De campagne loopt van 1 t/m 31 oktober. En omdat 1 keer een beetje te weinig van het goede is, zal het initiatief voor het eerst herhaald worden van 1 tot 31 maart 2016.

Wie zijn deze chefs? Ze zijn jonger dan 35 jaar en hebben een onstuimige liefde voor de Vlaamse gastronomie en pure producten. Innovatie, creatie en een tikje rock ’n roll zijn hun ingrediënten. Ze zijn eigenzinnig. Het zijn de vernieuwers binnen de gastronomie. Met een open geest zoeken ze naar de beste smaakcombinaties.

Over de landsgrenzen heen

Maar het initiatief van Toerisme Vlaanderen beperkt zich niet alleen tot de jongerenactie van een maandje of twee. Jong Keukengeweld wil de ‘Flanders Kitchen Rebels’ ook laten schitteren in het buitenland. Dit jaar wordt er sterk op China gemikt. Zo is er een opvallende samenwerking met Flavours, een Chinese app voor foodies, die meer dan 100.000 volgers heeft. Toerisme Vlaanderen trekt ook met drie jonge Vlaamse chefs naar China, om in steden als Peking en Sjanghai te koken voor een select publiek van zakenmensen en foodies.

©Michaël Dehaspe

Hoewel ik met mijn 50 lentes al lang uit de boot val, kreeg ik toch een uitnodiging in mijn mailbox voor de officiële lancering: “voor jou, hebben we iets extra in petto ‘s avonds… en daarvoor hebben we niet alleen jouw aanwezigheid nodig, maar ook jouw passie voor koken én goesting om de handen uit de mouwen te steken. Van 18 tot 20 uur nodigen we graag foodbloggers, foodies en culinaire journalisten uit om mee in de potten te roeren met Sam D’Huyvetter (Brasserie Boulevard) en Reinout Reniere (Zeno).” Passie voor koken? Ikke? Check! Goesting? Ikke? Check! Check!

Place to be was Table & Jardin d’Alix, een nieuwe hotspot in Gent. Dat naast Reinout en Sam ook toppatissier Joost Arijs aanwezig was, maakte het er alleen nog maar beter op. Voor het voorgerecht tekende Reinout. We gingen aan de slag met tomaten en verse kaas. Ongelooflijk hoe smaakvol en mooi een eenvoudig bordje tomaten kan zijn… Sam serveerde ons een sappig stukje gemarineerde en kort afgebakken vis, gecombineerd met een tomatencompote. Ook hier viel ons weer op dat je best kan scoren zonder veel fiekefatjerietjes. (Snappen jullie dat woord?) Joost tenslotte liet ons zelf onze eclair volspuiten met chocolade en karamel. Dat ik er een dikke couche indeed, hoef ik hier waarschijnlijk niet te vertellen… 😉

Meer info: www.jongkeukengeweld.be
Like de Facebook pagina: https://www.facebook.com/jong.keukengeweld
Reserveren doe je hier: http://bit.ly/reserveernuJK15 (op desktop)
of hier: http://bit.ly/reserveermobielJK15 (op mobiel)

Restaurants & chefs

Antwerpen
Ardent – Wouter Van Steenwinkel
Fleur de Sel – Alex Verhoeven
L’Epicerie du Cirque – Dennis Broeckx
Amu – Marjanne Moonen
Bouffard – Stijn Mertens
Vina Clara – Jef Rietjens
Lewis – Thomas Snijders
Petit Cuistot – Nils Proost
Graanmarkt 13 – Seppe Nobels
La Belle – Peter Vangenechten
Divin by Sepi – Nicky Cuppens

Brussel
WY – Joel Rammelsberg

Limburg
Hotel Restaurant Mardaga – Jens Stinissen
De Kwizien – Anne-Sophie Breysem
6 zinnen – Jan Wouters
Altermezzo – Jo Grootaers
Le Cinquième – Kevin Bonanno
Cuchara – Jan Tournier
Ogst – Sebastien Wygaerts
Innesto – Koen Verjans

Oost-Vlaanderen
Restaurant Onder de Toren – Sam Van Houcke
Fleur de Lin – Lode De Roover
De Vijf Seizoenen – Jonas Haegeman & Laurence Haegeman
Karel De Stoute – Thomas De Munck
Maison D. – Didier Bourdeaux
De Verborgen Tuin – Steven Van Snick
Brasserie Boulevard – Sam d’Huyvetter
Benoit & Bernard Dewitte – Bernard Dewitte
Volta – Davy De Pourcq
Restaurant Vrijmoed – Michaël Vrijmoed
‘t Vijfde Seizoen – Broes Tavernier
C-Jules – Julie Baekelandt
Restaurant Calla’s – Niels De Landtsheer
Restaurant De Karper – Nick Coppens
Cochon De Luxe – Tom Van Lysebettens
Kelderman – Bart Tastenhoye

Vlaams-Brabant
’t Kreukeltje – Bram Heylens
Het Land aan de Overkant – Wim Dejonghe
Essenciel – Niels Brants
Bart De Bondt – Bart De Bondt
Zarza – Verbeken Bram
Sir Kwinten – Glenn Verhasselt
Bistro Margaux – Thomas Locus
Spaans Dak – Jonathan Uyttendaele

West-Vlaanderen
Restaurant Schatteman – Gregory Schatteman
Bonte B – Bernard Bonte
Va et Vient – Matthias Speybrouck
Restaurant ZENO – Reinout Reniere
Souvenir – Vilhjalmur Sigurdarson
Boury Restaurant – Tim Boury
Het Vliegend Tapijt – Felix François
Cuisine Kwizien – Steven Devriendt
Markt XI – Benny Van Torre
Restaurant Sel Gris – Frederik Deceuninck
Floris – Floris Panckoucke
Tafel 10 – Bert Denoulet
’t Verschil – Tom Cloet
Ter Leepe – Kristof Marrannes

Jong Keukengeweld pakt uit met 58 talentvolle Vlaamse chefs

by Myriam time to read: 3 min
1
%d bloggers liken dit: