Hap en Tap logo zonder streep
Jong keukengeweld

Jong Keukengeweld pakt uit met 58 talentvolle Vlaamse chefs

28 sep 2015 | Events, Reviews

Nog 3 nachtjes slapen en dan is ’t weer van dattum: dan kunnen jongeren tussen de 18 en 30 jaar zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs (een overzicht vind je helemaal onderaan deze blogpost). Voor 45 euro krijgen ze een driegangenmenu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score van 15/20 of meer betalen ze 55 euro. De campagne loopt van 1 t/m 31 oktober. En omdat 1 keer een beetje te weinig van het goede is, zal het initiatief voor het eerst herhaald worden van 1 tot 31 maart 2016.

Wie zijn deze chefs? Ze zijn jonger dan 35 jaar en hebben een onstuimige liefde voor de Vlaamse gastronomie en pure producten. Innovatie, creatie en een tikje rock ’n roll zijn hun ingrediΓ«nten. Ze zijn eigenzinnig. Het zijn de vernieuwers binnen de gastronomie. Met een open geest zoeken ze naar de beste smaakcombinaties.

Over de landsgrenzen heen

Maar het initiatief van Toerisme Vlaanderen beperkt zich niet alleen tot de jongerenactie van een maandje of twee. Jong Keukengeweld wil de β€˜Flanders Kitchen Rebels’ ook laten schitteren in het buitenland. Dit jaar wordt er sterk op China gemikt. Zo is er een opvallende samenwerking met Flavours, een Chinese app voor foodies, die meer dan 100.000 volgers heeft. Toerisme Vlaanderen trekt ook met drie jonge Vlaamse chefs naar China, om in steden als Peking en Sjanghai te koken voor een select publiek van zakenmensen en foodies.

Β©MichaΓ«l Dehaspe

Hoewel ik met mijn 50 lentes al lang uit de boot val, kreeg ik toch een uitnodiging in mijn mailbox voor de officiΓ«le lancering: “voor jou, hebben we iets extra in petto β€˜s avonds… en daarvoor hebben we niet alleen jouw aanwezigheid nodig, maar ook jouw passie voor koken Γ©n goesting om de handen uit de mouwen te steken. Van 18 tot 20 uur nodigen we graag foodbloggers, foodies en culinaire journalisten uit om mee in de potten te roeren met Sam D’Huyvetter (Brasserie Boulevard) en Reinout Reniere (Zeno).” Passie voor koken? Ikke? Check! Goesting? Ikke? Check! Check!

Place to be was Table & Jardin d’Alix, een nieuwe hotspot in Gent. Dat naast Reinout en Sam ook toppatissier Joost Arijs aanwezig was, maakte het er alleen nog maar beter op. Voor het voorgerecht tekende Reinout. We gingen aan de slag met tomaten en verse kaas. Ongelooflijk hoe smaakvol en mooi een eenvoudig bordje tomaten kan zijn… Sam serveerde ons een sappig stukje gemarineerde en kort afgebakken vis, gecombineerd met een tomatencompote. Ook hier viel ons weer op dat je best kan scoren zonder veel fiekefatjerietjes. (Snappen jullie dat woord?) Joost tenslotte liet ons zelf onze eclair volspuiten met chocolade en karamel. Dat ik er een dikke couche indeed, hoef ik hier waarschijnlijk niet te vertellen… πŸ˜‰

Meer info: www.jongkeukengeweld.be
Like de Facebook pagina:Β https://www.facebook.com/jong.keukengeweld
Reserveren doe je hier: http://bit.ly/reserveernuJK15 (op desktop)
of hier: http://bit.ly/reserveermobielJK15 (op mobiel)

Restaurants & chefs

Antwerpen
β—¦ Ardent – Wouter Van Steenwinkel
β—¦ Fleur de Sel – Alex Verhoeven
β—¦ L’Epicerie du Cirque – Dennis Broeckx
β—¦ Amu – Marjanne Moonen
β—¦ Bouffard – Stijn Mertens
β—¦ Vina Clara – Jef Rietjens
β—¦ Lewis – Thomas Snijders
β—¦ Petit Cuistot – Nils Proost
β—¦ Graanmarkt 13 – Seppe Nobels
β—¦ La Belle – Peter Vangenechten
β—¦ Divin by Sepi – Nicky Cuppens

Brussel
β—¦ WY – Joel Rammelsberg

Limburg
β—¦ Hotel Restaurant Mardaga – Jens Stinissen
β—¦ De Kwizien – Anne-Sophie Breysem
β—¦ 6 zinnen – Jan Wouters
β—¦ Altermezzo – Jo Grootaers
β—¦ Le CinquiΓ¨me – Kevin Bonanno
β—¦ Cuchara – Jan Tournier
β—¦ Ogst – Sebastien Wygaerts
β—¦ Innesto – Koen Verjans

Oost-Vlaanderen
β—¦ Restaurant Onder de Toren – Sam Van Houcke
β—¦ Fleur de Lin – Lode De Roover
β—¦ De Vijf Seizoenen – Jonas Haegeman & Laurence Haegeman
β—¦ Karel De Stoute – Thomas De Munck
β—¦ Maison D.Β – Didier Bourdeaux
β—¦ De Verborgen TuinΒ – Steven Van Snick
β—¦ Brasserie Boulevard – Sam d’Huyvetter
β—¦ Benoit & Bernard DewitteΒ – Bernard Dewitte
β—¦ Volta – Davy De Pourcq
β—¦ Restaurant VrijmoedΒ – MichaΓ«l Vrijmoed
β—¦ β€˜t Vijfde Seizoen – Broes Tavernier
β—¦ C-Jules – Julie Baekelandt
β—¦ Restaurant Calla’s – Niels De Landtsheer
β—¦ Restaurant De Karper – Nick Coppens
β—¦ Cochon De Luxe – Tom Van Lysebettens
β—¦ KeldermanΒ – Bart Tastenhoye

Vlaams-Brabant
β—¦ ’t KreukeltjeΒ – Bram Heylens
β—¦ Het Land aan de OverkantΒ – Wim Dejonghe
β—¦ EssencielΒ – Niels Brants
β—¦ Bart De Bondt – Bart De Bondt
β—¦ Zarza – Verbeken Bram
β—¦ Sir KwintenΒ – Glenn Verhasselt
β—¦ Bistro Margaux – Thomas Locus
β—¦ Spaans Dak – Jonathan Uyttendaele

West-Vlaanderen
β—¦ Restaurant Schatteman – Gregory Schatteman
β—¦ Bonte B – Bernard Bonte
β—¦ Va et VientΒ – Matthias Speybrouck
β—¦ Restaurant ZENO – Reinout Reniere
β—¦ Souvenir – Vilhjalmur Sigurdarson
β—¦ Boury Restaurant – Tim Boury
β—¦ Het Vliegend Tapijt – Felix FranΓ§ois
β—¦ Cuisine Kwizien – Steven Devriendt
β—¦ Markt XI – Benny Van Torre
β—¦ Restaurant Sel GrisΒ – Frederik Deceuninck
β—¦ FlorisΒ – Floris Panckoucke
β—¦ Tafel 10 – Bert Denoulet
β—¦ ’t Verschil – Tom Cloet
β—¦ Ter Leepe – Kristof Marrannes

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Annelies Vermeir

    Oh wow, dat is echt een dromm die uitkomt! Met Joost Arijs koken zou ik ook wel ns willen doen! πŸ™‚

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Jong Keukengeweld pakt uit met 58 talentvolle Vlaamse chefs

by Myriam time to read: 3 min
1