- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Panna cotta van passievrucht en aardbei

Na het taartje met kreeft en de tournedos van kabeljauw met mosterdkruidenkorstje zijn we vandaag met deze panna cotta van passievrucht en aardbei al aanbeland aan het voorlopig laatste kerstrecept met mooie foto’s. ☹️ Tot zover het slechte nieuws. Het goede nieuws: ik blijf de komende tijd wel (kerst)recepten delen, alleen zullen de foto’s er minder goed uitzien. Maar dat zal jullie wellicht een zorg wezen. Als ik kijk hoe vaak mijn foeilelijke appelcake van mijn grootmoeder dagelijks bekeken wordt…

Ik ben blijkbaar de enige die wakker ligt van goede foto’s… ? Zolang de smaak maar goed zit, zullen jullie wellicht denken. Wel, de smaak zit goed bij deze panna cotta. En de presentatie ook. Zijn die 2 laagjes geen puur geluk? Allez, voor mij toch. Van zo’n perfecte panna cotta word ik bijna even gelukkig als van winst van Club Brugge. Bijna. Winst van the boys maakt me nog blijer. Rare kronkel, ik besef dat. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid zeker? Soit, afgelopen week was ik dus echt pissed in Paris. ? Een overwinning vandaag op den Antwerp kan veel goedmaken. Al zal ik het wel vanop afstand moeten volgen. Momenteel verblijf ik nl. op de Veluwe (waar ik gisteren ging jagen! ?). Volg het allemaal in mijn Instagram stories.

Glaasjes gepresenteerd op een langwerpig bordje van Klay.

 

Panna cotta van passievrucht en aardbei

 

Recept voor panna cotta van passievrucht en aardbei

Voorbereiding: ca. 1 uur
Rusten: 2 x 2 uur
Moeilijkheid: Eenvoudig

Bereiding voor ca. 12 glaasjes:

Voor de panna cotta van passievrucht:
1,5 blaadje gelatine (ongeveer 4,5 g)
250 g room 40% (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)
60 g suiker
250 g puree van passievrucht van Boiron (exotische vruchten kan ook!)

Voor de panna cotta van aardbeien:
1,5 blaadje gelatine (ongeveer 4,5 g)
200 g room 40%
40 g suiker
300 g puree van aardbeien van Boiron (of vers gemixte aardbeien en gepasseerd door een fijne zeef)
Limoensap

Voor de gel van braambes:
400 g puree van braambessen van Boiron (je kan ook opteren voor een andere fruitsoort zoals rabarber)
140 g suiker
10 g vanillesuiker
Limoensap
5 g agar

Voor de vanillecrumble:
50 g boterblokjes
65 g rietsuiker
10 g vanillesuiker
100 g bloem
Zout

Voor de afwerking:
Carumbola sorbet (indien je die niet kan vinden, kan je kiezen voor aarbeienroomijs, al dan niet homemade)
6 aardbeien
12 frambozen

 

Werkwijze

Voor de panna cotta van passievrucht:
Week voor de panna cotta van passievrucht 1,5 blaadje gelatine in koud water.

Kook 250 g room op met 60 g suiker, knijp de gelatine uit en los deze hierin op.

Meng met 250 g puree van passievrucht en vul in glaasjes tot ongeveer 1/3de van het glas.

Laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

 

Voor de panna cotta van aardbeien:
Week voor de panna cotta van aardbeien 1,5 blaadje gelatine in koud water.

Kook 200 g room op met 40 g suiker, knijp de gelatine uit en los deze hierin op.

Meng met 300 g puree van aardbeien en smaak af met enkele druppels limoensap.

Giet dit op de panna cotta van passievrucht tot max. 2/3de van het glas en laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

 

Voor de gel van braambes:
Doe de braambessenpuree samen met de 2 soorten suiker en enkele druppels limoensap in een kookpot.
Kook op een klein vuurtje tot de suiker volledig is opgelost.

Voeg al roerend de agar bij en kook terug 30 sec door, passeer nadien door een fijne zeef op een plateau en laat volledig afkoelen.

Mix later de koude massa zeer fijn in de cutter tot gel, vul in een spuitzak en bewaar koel.

 

Voor de vanillecrumble:
Meng alle ingrediënten kort in de Kitchen Aid met de vlinder. Meng niet te lang, het deeg moet kruimelig blijven.

Verdeel op een plateau met bakpapier en bak gedurende ongeveer 15-20 min op 150° C in de oven (licht gekleurd, niet te donker), laat nadien afkoelen.

 

Afwerking

Dresseer de Carumbola sorbet op de panna cotta en garneer met een dotje braambessengel, vanillecrumble, 1/2 aardbei en een framboos.

 

Panna cotta van passievrucht en aardbei

 

Bron: recept van Dhr. Jürgen Baumann.

Related Post