- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Fake kersen

Fake kersen

Het is gebeurd. Ik ben gezwicht. Ik heb voor de eerste maal een Reel gedeeld op Instagram. Nochtans had ik gezworen dat ik dat nooit zou doen. Maar iedereen heeft het recht om van mening te veranderen, zeker? De reden waarom ik geen Reels wilde maken, was omdat die nooit perfect genoeg zouden zijn. Is deze Reel perfect? Bijlange niet. Maar als ik een foto van deze fake kersen zou delen, dan zou ik 0 reacties krijgen, vrees ik. Want geef toe, het zijn dan wel fake kersen, ze zien er onwaarschijnlijk echt uit.

OK. Ik verstopte ook nog wat echte kersen in het kommetje. Om de gelijkenis nog wat extra te benadrukken. 😜

Ik vond het recept op mijn favoriete app Gronda. Die is zooooooo zijn geld waard! Een jaarabonnement kost 60 EUR als je ’t hele bedrag in 1 keer betaalt. Daar heb je de dag van vandaag nog maar 1 kookboek voor. (En ik kan het weten, want ik kocht er gisteren nog een: Viennoiserie 😅).

Om de kersen te maken, gebruikte ik de kleinste mal die ik had. En ook mijn Vegetal (die ik onlangs nog kocht voor de caesar salad amuse) kwam weer van pas. Jeuj! Ik hou ervan wanneer ik jullie niet voor 1 recept op kosten jaag.

Serveer de fake kersen als ‘sneukelingske’ bij de koffie of als volwaardig dessert met een bolletje vanille-ijs bvb.

PS Bekijken jullie mijn Reel even? Een like, comment, save of share zijn uiteraard ook van harte welkom!

Fake kersen

Fake kersen

Fake kersen

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd: 2 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Mignardise
Porties 50 kersen

Ingrediënten
  

Voor de kersenmousse:

  • 300 g kersen
  • 30 g suiker
  • 20 ml rode port
  • 1 blaadje gelatine (3,2 g/blaadje)
  • 80 g zure room
  • 110 g volle room
  • 1 scheutje kersenlikeur

Voor de kersengelei:

  • 200 g kersensap
  • 10 g Vegetal

Voor de chocoladetuile:

  • 1 eiwit
  • 20 g poedersuiker
  • 40 g bloem
  • 1 g cacaopoeder
  • 30 g boter, gesmolten

Instructies
 

Voor de kersenmousse:

  • Snijd de kersen doormidden, haal de pit eruit, verhit de pan en karamelliseer de suiker. Voeg de kersen, rode port en kersenlikeur toe, breng aan de kook en laat inkoken.
  • Doe de kersen over in een blender, passeer door een zeef en weeg 230 g kersenpuree af.
  • Week de gelatine in koud water, verwarm en meng met de kersenpuree, voeg de zure room toe.
  • Klop de room op en spatel onder het mengsel.
  • Vul de mallen bijna tot de bovenkant, klop om luchtbellen te verwijderen en vries in.
  • Tip: steek een half uurtje nadat je de mousse in de diepvries gezet hebt, een tandenstoker in elke "kers". Zo kan je de kers straks makkelijk onderdompelen. De tandenstoker verwijder je makkelijk eens de kersen ontdooid zijn.

Voor de kersengelei:

  • Meng de ingrediënten en breng aan de kook. Haal de diepgevroren mousse uit de mal en dompel snel onder in de warme gelei. Laat ontdooien en serveer op kamertemperatuur.

Voor de chocoladetuile:

  • Meng alle ingrediënten, mix tot een gladde massa en vul een spuitzak.
  • Spuit "steeltjes" op een siliconenvel en bak 5 min op 160° C.
Trefwoord kersen, kersenmousse

Bron: recept van chef Thomas Pedevilla voor Gronda.

Related Post