- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Panna cotta van vlierbloesem met een fruitig aardbeienlaagje

Panna cotta van vlierbloesem met een fruitig aardbeienlaagje

0% inspanning en 100% wow-effect, dat is iets dat helemaal opgaat voor deze panna cotta van vlierbloesem met een fruitig aardbeienlaagje, ook al ziet dat er helemaal zo niet uit. Het is de vorm die het ‘m doet. Die Mini Raggio vorm is zoooooooo dankbaar om mee te werken. Ik gebruikte hem al 2 keer eerder – 1 keer voor een aardbeienmousse en 1 keer voor een aardbeienbavarois – en dat was telkens een groot succes hier op de blog. En ik denk (hoop) dat dat voor deze panna cotta niet anders gaat zijn. Je hebt er écht geen werk aan. De vorm en de diepvries doen het werk, terwijl jij geniet van het mooie weer… of van het mooie voetbal! ?

 

Panna cotta van vlierbloesem met een fruitig aardbeienlaagje

 

Panna cotta van vlierbloesem met een fruitig aardbeienlaagje

Panna cotta van vlierbloesem met een fruitig aardbeienlaagje

5 van 1 stem
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Voor de panna cotta:

  • 600 g slagroom (bv. de volle room 40% van Campina)
  • 1/2 vanillestok
  • 50 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 5 blaadjes gelatine (2 g/blaadje)
  • 3 el vlierbloesemsiroop

Voor de fruitlaag:

  • 300 g frambozen of aardbeien
  • 1 el poedersuiker
  • 2 blaadjes gelatine (2 g/blaadje)

Voor de afwerking:

  • Vers fruit (ik koos voor ananasaardbeien)
  • 2 el gehakte pistachenoten
  • Vlierbloesemschermen (facultatief)

Instructies
 

Voor de panna cotta:

  • Breng de room met een 1/2 vanillestokje, de suiker en het zout al roerend aan de kook. Laat op laag vuur sudderen gedurende 15 min.
  • Week de gelatine gedurende 5 min in koud water.
  • Knijp de gelatine uit en voeg van het vuur toe aan de room, onder voortdurend roeren. Voeg de vlierbloesemsiroop toe, roer erdoor en laat het mengsel afkoelen. Schep de panna cotta in silicone vormen of glazen en zet minimaal 2 uur in de koelkast of diepvries als je siliconevormen gebruikt. Pas als de massa stevig is, leg je de fruitlaag erop.

Voor de fruitlaag:

  • Pureer voor de fruitlaag het fruit en passeer door een fijne zeef. Meng met 1 el poedersuiker.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Warm een deeltje van de fruitpuree op in een pannetje en los er van het vuur de gelatine in op.
  • Schep het fruitmengsel op de room in de vormpjes of glazen en zet minimaal 2 uur, bij voorkeur een nacht, in de koelkast of diepvries als je siliconevormen gebruik.
  • Garneer voor het serveren met gehakte pistachenoten en vers fruit.

Notities

Tips:
  • Als je met de silicone vormen werkt, dan zet je die bij voorkeur 1 nacht in de diepvries. Laat ze in 4 uur ontdooien in de koelkast voor je ze serveert.
  • Vul de silicone vormen niet helemaal tot aan de rand. Zo kan je er nog een mooi fruitlaagje over verdelen. Ik had die van mij iets te vol gedaan.
  • Ik hield na het vullen van de vormen nog panna cotta over. Die verdeelde ik gewoon over 2 glazen en zette die in de koelkast. Ideaal om al voor te proeven.
Trefwoord aardbeien, ananasaardbeien, Campina, panna cotta, vanille, vlierbloesem, vlierbloesemsiroop

Bron: recept vertaald uit het Duits van de blog Monsieur Muffin.

 

Panna cotta van vlierbloesem met een fruitig aardbeienlaagje

Related Post