- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Brownies + cookies = brookies!

Brownies

Alsof ik nog niet genoeg recepten op mijn TO DO-lijst heb staan, mailen mijn lieve collega’s mij met de regelmaat van de klok ook nog eens links met must-makes door. Al verdenk ik hen ervan dat hier ook wat eigenbelang mee gemoeid is… Volgens mij hopen ze stiekem dat ik de bakrecepten in het weekend maak en op maandag een portie meepak naar het werk. Wel, ik kan hen geen ongelijk geven. Met deze brookies wordt een maandag meteen een stuk draaglijker en vrolijker!

Ingrediënten

Voor de brownies:
125 g pure chocolade
2 eieren
125 g griessuiker
75 g gezouten boter
75 g bloem
50 g grof gehakte pecannoten

Voor de cookies:
165 g bloem
1 kl gist
135 g rietsuiker
120 g gezouten boter
1 ei
100 g zwarte chocoladeklompjes (ik gebruikte deze van Vahiné)

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180° C en boter een bakvorm in. Ik gebruikte mijn vierkante bakvorm van ca. 20 x 20 cm.

Maak eerst het browniebeslag: smelt de chocolade samen met de boter, voeg de suiker toe en meng goed. Doe er van het vuur de eieren bij, gevolgd door de gezeefde bloem en de pecannoten.

Verdeel het beslag over de bakvorm waarbij je ervoor zorgt dat het deeg overal even hoog is.

En dan nu tijd voor het cookiesdeeg: klop de boter en de suiker tot je een romige massa bekomt. Voeg vervolgens het ei toe en meng.

Voeg tot slot de bloem, gist en chocoladeklompjes toe en meng krachtig.

Verdeel het cookiesdeeg over het browniebeslag.

Zet in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Laat afkoelen en smullen maar!

Bron: recept van Elle

Related Post