- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Vanille bundtcakejes met cashew- en pistachenoten

 

Vanille bundtcakejes met cashew- en pistachenoten

 

Recept voor vanille bundtcakejes met cashew- en pistachenoten

(Voor)bereiding: 15 min
Bakken: 25 min
Afkoelen: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor 12 kleine bundt cakejes of 1 grote:
150 g boter, gesmolten en afgekoeld
4 eieren
180 g fijne suiker
2 tl vanille-extract
200 g bloem
150 g gemalen cashewnoten
1 zakje bakpoeder
250 ml Griekse yoghurt

Voor de topping:
1 koud eiwit
250 g gezeefde bloemsuiker
Ca. 2 el vers citroensap
1 scheutje oranjebloesemaroma
60 g gehakte pistachenoten
Eetbare bloemen (optioneel)

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180° C boven- en onderwarmte. Een heteluchtoven zet je op 160° C.

Beboter en bebloem de vormen voor de bundtcakejes. Met bakspray lukt het ook.

Klop de suiker met de eieren en het vanille-extract gedurende enkele minuten schuimig. Het moet een zeer fluffy crème zijn.

Voeg de vloeibare boter in een dun straaltje toe en blijf roeren.

Meng de bloem, het bakpoeder en de gemalen cashewnoten met de yoghurt en meng onder de crème.

Verdeel nu het deeg over de vormpjes. Vul de vormpjes niet volledig maar blijf een stukje onder de rand. De bundtcakejes gaan immers nog rijzen.

Bak de bundtcakejes in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ca. 25 min.

Laat de cakejes afkoelen in de vorm en stort ze daarna op een rooster.

De bundtcakejes rollen daarna zo uit de vorm.

Ofwel bestrooi je de bundtcakejes gewoon met bloemsuiker, ofwel smeer je er topping over uit.

 

Voor de topping:
Klop het koude eiwit schuimig.

Klop er de bloemsuiker beetje bij beetje bij tot je een romige consistentie bekomt.

Voeg het citroensap in kleine scheutjes toe.

De topping moet romig en dik vloeibaar zijn.

Roer er het oranjebloesemaroma onder.

Strijk de afgekoele bundtcakejes in met de topping en werk af met grofgehakte pistaches (en eetbare bloemen als je die hebt).

 

Vanille bundtcakejes met cashew- en pistachenoten

 

Bron: recept vertaald van de Duitse blog Lisbeths.

Related Post