- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Quatre quart cake

Ik waarschuw jullie: dit is eigenlijk een beetje van een test. Normaal komt dit soort (al te) eenvoudige recepten niet op mijn blog. Daar heb je immers andere kanalen voor. Denk maar aan SOS Piet, Jeroen Meus,… Maar ik maakte zo’n mooie foto (allez, dat vind ik toch) dat ik het een beetje zonde vond om die niet te gebruiken. En dus besloot ik het recept toch maar op de blog te gooien.

Alleen vrees ik dat dit heel veel bekijks gaat hebben (wat op zich een goede zaak is, natuurlijk!) en dat wil ik eigenlijk niet. Ik hou ervan om recepten te bloggen met een extraatje, maar ik heb ook al gemerkt dat het vaak de eenvoudige dingen zijn die het beste werken (zoals onlangs mijn tomatendip nog)… Het is dus een beetje dubbel. Ach, ik zie het wel of dit gaat boomen of niet. Ik ben alvast benieuwd! En wat het resultaat ook is, ik blijf gewoon mijn zin doen en ga door met het delen van iets uitdagender recepten.

Wat vinden jullie eigenlijk? To share or not to share, that’s the question!

Nodig voor 4 cakes

500 g zachte boter
500 g suiker
9 eieren op kamertemperatuur
500 g zelfrijzende bloem
20 g vanillesuiker
5 g zout

Voor de afwerking:
250 g aardbeien
1/2 schaaltje aalbessen
1/2 schaaltje bosbessen
200 g afdekgelei
Munt
50 g pistachenootjes

Bereiding

Klop de boter, suiker en vanillesuiker luchtig in een staande mixer met de vlinder.
Voeg de eieren toe en blijf verder kloppen.
Spatel er de gezeefde bloem onder (gebruik hiervoor een pannenlikker, doe dit niet met de machine).
Strijk de cakevormen in met boter en bloem. Schud de overtollige bloem eruit. Vul de vormen voor 3/4 met het beslag.
Bak de cake gedurende 20 à 30 minuten (naargelang de grootte van de cake) af in een voorverwarmde oven bij 160° C.
Steek een breinaald of prikker in de cake. Als de naald er droog uitkomt, is de cake klaar.
Laat de cakes rustig uitdampen op roosters.
Bestrijk de afgekoelde cakes met afdekgelei, leg er het fruit op en bestrijk ook dit in met afdekgelei.

Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

 

Related Post