- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mosselsoepje met spaghetti van Granny Smith, afgewerkt met paprikadobbelsteentjes, broodkorstjes & citroenmelisse

Mosselsoepje

Mmmmmmh,… mosseltjes. Mosseltjes bereiden is helemaal niet moeilijk en er bestaan talloze overheerlijke recepten om ervan te genieten. Dit is er zo eentje. Het ideale troostvoer met dit herfstweer. Profiteer van de grote aanvoer (en dus lage prijs) om je familie en vrienden te verwennen. Serveer er een fris wit wijntje of pilsje bij.

En als je je – zoals ik deed – afvraagt of je wel genoeg ‘soep’ zal hebben, je zult versteld staan! De mosselen geven enorm veel overheerlijke jus af.

Voor 4 personen

2400 g mosselen
Takjes selder
3 kleine uien
1 rode paprika
2 Granny Smith
25 g boter
1 limoen
Kerriepoeder
Peper van de molen
Kippenbouillon in poeder
20 cl room 40%
25 g bloem en 25 g boter (beurre manié) of roux
Broodkorstjes

Werkwijze

Verwijder de schil van de rode paprika. Dit kan heel eenvoudig met een dunschiller.
Spoel de mosseltjes meermaals.
Reinig en kijk de mosselen na.
Haal de mosselen uit het water en leg ze in een kookpot.
Leg de takjes selder, de in vier gesneden uien, de boter en wat kippenbouillon in poeder erbij.
Zet op een hevig vuur tot de eerste dampen uit de kookpot komen.
Kruid met een draai van de pepermolen, wat extra kippenbouillonpoeder en een mespuntje kerriepoeder. Schud de mosselen goed op.
Zet terug 2 minuutjes op het laagste vuur.
Laat ondertussen de room inkoken. Voeg citroenmelisse toe en laat infuseren.
Snijd de paprika in dobbelsteentjes.
Maak een spaghetti van Granny Smith. Besprenkel met limoen- of citroensap tegen het verkleuren.
Werk de gezeefde mosseljus op met de beurre manié of wat roux en laat lichtjes indikken.
Verwijder de citroenmelisse uit de room en voeg bij de mosseljus.
Breng op smaak, werk op met boter. Verfris met een paar druppels limoensap.

Afwerking

Neem een diep warm soepbord.
Giet er een goede bodem mosselsoep in.
Schep er de mosseltjes op.
Werk af met de krokante spaghetti van Granny Smith, de paprikadobbelsteentjes en de broodkorstjes. Schik er tot slot een takje citroenmelisse op.
Bron: recept van De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen (gevonden op Facebook).

Related Post