- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

INK en Pressroom, hotel en restaurant met een verhaal. Een succesverhaal.

INK en Pressroom, hotel en restaurant met een verhaal. Een succesverhaal.

“Of ik het gloednieuwe menu in restaurant Pressroom in Amsterdam wilde gaan ontdekken én of ik wilde overnachten in het bijhorende luxe hotel INK? En dat het wel een heel exclusieve uitnodiging was.” Nou, zo exclusief had ik ze nog niet gehad: bleek dat ik nog welgeteld 1 reisgezel zou hebben voor mijn tweedaagse: Dany Peleman, zaakvoerder van het magazine Exclusief. Twee dagen op schok met een wildvreemde man? Als ’t is om leuke plekken én lekker eten te ontdekken, neem ik graag het risico.

 

INK, waar traditie trend wordt

Hoe kan je als hotel in een grootstad opvallen als je 399 concurrenten hebt? Door op te vallen. Met dat idee opende INK Hotel Amsterdam 3 jaar geleden de deuren aan de Nieuwezijds Voorburgwal 67 in Amsterdam. Het hotel is gehuisvest in de vroegere drukkerij van het dagblad “De Tijd” en die unieke insteek werd aangegrepen om het hotel van kop tot teen in een trendy kleedje te steken:

 

INK en Pressroom, hotel en restaurant met een verhaal. Een succesverhaal.

INK en Pressroom, hotel en restaurant met een verhaal. Een succesverhaal.

 

MGallery by Sofitel hotels, troeven troef

INK Hotel Amsterdam maakt deel uit van de 90 MGallery by Sofitel hotels wereldwijd – stijlvolle luxe hotels voor liefhebbers van het leven, literatuur en cultuur – en heeft binnen de groep een voortrekkersrol. Moreno Forte, sales & marketing director: “Om als MGallery hotel binnen de Sofitel group gekwalificeerd te worden, moet je aan 3 voorwaarden beantwoorden.

Bij INK stellen we sowieso constant alles in het werk om te vernieuwen met fijne en originele initiatieven. Zo zijn er regelmatig onze ‘thirstdays’ en in de week waarop de Gay Pride door de stad trekt toveren we ons hotel om tot P-INK hotel. Maar soms zijn het de details die ’t hem doen. Zo draagt ons personeel geen badge, maar stellen ze zich persoonlijk aan je voor. Da’s veel beter toch?”

 

INK en Pressroom, hotel en restaurant met een verhaal. Een succesverhaal.

 

Al die inspanningen hebben trouwens al geloond! Het INK Hotel Amsterdam by MGallery is inmiddels bekroond met de European Hotel Design Award in de categorieën Lobby, Lounge en Openbare Ruimtes.

 

Pressroom, een nieuwe chef, een nieuwe kaart

Maar de eigenlijke reden waarom Dany en ik er waren, was niet het ****-hotel, maar het restaurant van het hotel, Pressroom, het kloppend hart van INK Hotel Amsterdam. Met ingang van 1 juni werd de menukaart helemaal vernieuwd en die nieuwe aanpak mochten wij – samen met een kransje Nederlandse bloggers en journalisten – als eersten proeven tijdens “de Proefdruk”, alweer zo’n leuke verwijzing naar de drukkersachtergrond van het hotel…

 

INK en Pressroom, hotel en restaurant met een verhaal. Een succesverhaal.

 

Moreno: “We hebben een nieuwe chef, Ian O’reilly, een Ier (of wat had je gedacht met zo’n naam?) en die wil het roer volledig omgooien. Je ziet wat je eet en je proeft wat je ziet. Ongedwongen, ongecompliceerd, simpel maar geweldig lekker eten. We bieden 3 gangen aan voor 37,50 EUR. Daarmee mikken we niet alleen op de hotelgasten, maar ook op de locals. Wanneer een Amsterdammer zin heeft om superlekker te gaan eten in een trendy setting, moet hij automatisch aan Pressroom denken. De chef van het restaurant vindt zijn inspiratie zowat overal ter wereld maar heeft een zwak voor lokale ingrediënten. Pressroom brengt dan ook lokale klassiekers met een moderne twist alsook internationale culinaire toppers!”

 

INK en Pressroom, hotel en restaurant met een verhaal. Een succesverhaal.

 

Tijd voor ons om de proef op de som te nemen en de Proefdruk te testen. Op het menu:

Terrine van geitenkaas, groenten-chutney, pijnboompitten en basilicum pesto

Geroosterde tomaten-paprikasoep

Op de huid gebakken dorade, komkommer, venkel, munt, oester kaviaar roomsaus

Crème brûlée met kardemom, pistache-ijs

 

INK en Pressroom, hotel en restaurant met een verhaal. Een succesverhaal.

 

Uiteraard kwamen hierbij de passende wijntjes in het glas. Alleen heb ik die niet genoteerd. (Zouden de 2 signature cocktails daar voor iets tussenzitten? ?) Wel, ik kan Moreno alleen maar bijtreden. Dit was geweldig lekker! Prijs-kwaliteit helemaal toppie om het op z’n Hollands te zeggen. Hartstikke goed! Ik kan Pressroom iedereen aanbevelen, of je nu in het INK Hotel Amsterdam logeert of niet.

 

#Reclame

Tot slot wil ik graag nog even uitwijden over de nieuwe richtlijnen die er zitten aan te komen voor influencers. Normaal zou ik dit blogartikel moeten gestart zijn met de hashtag #reclame. Is dit reclame? Ja, absoluut. Ik kan niet anders dan vol lof zijn over dit hotel en restaurant. Er is geen woord gelogen of overdreven. Trouwens, check maar eens TripAdvisor. Daar krijgt het hotel 4,5/5. Van de 2.124 beoordelingen geeft 67% het hotel een uitstekend en 26% heel goed. Zegt genoeg dus, he? Ik zou er dus zeker en vast terugkeren, ook als ik alles uit mijn eigen portemonnee moet betalen! Het hotel is trouwens ook prima gelegen, op 5 min wandelen van het station.

Oh, en voor wie zich na het lezen van mijn stukje nog afvraagt hoe die 2 dagen met de wildvreemde Dany zijn verlopen? Hartstikke goed! Dany was heel aangenaam gezelschap. Bij deze wil ik hem trouwens graag bedanken voor zijn supermooie foto’s!

Bedankt ook aan PR Style en Coebergh Communicatie & PR om mij deze unieke kans te geven.

INK Hotel Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 67
1012 RE Amsterdam
Tel: (+31)20/6275900
E-mail: H1159@accor.com
Website: www.ink-hotel-amsterdam.com

Pressroom
Nieuwezijds Voorburgwal 67
1012 RE Amsterdam
Tel: (+ 31) 20/5551727
E-mail: info@pressroom.amsterdam
Website: pressroom.amsterdam

 

Related Post