- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gevulde zoete puntpaprika’s

 

Gevulde zoete puntpaprika’s

Ingrediënten voor 4 personen

150 g rode quinoa (of in mijn geval 3-kleuren bio quinoa van Bosto)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
300 g rundergehakt (of half-om-half, naar keuze)
1 el picadillo kruidenmix (of paprikapoeder)
3 el pijnboompitten
2 tomaten, in blokjes
2 takjes munt
100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
4 zoete puntpaprika’s (Sweet Palermo)

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 190°C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg het gehakt en de picadillo kruiden toe en bak in 3 min. gaar en rul. Voeg van het vuur de tomaat toe en laat iets afkoelen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin. Doe 2/3 bij het gehakt. Snijd de muntblaadjes fijn en schep 2/3 samen met de geitenkaas en de quinoa door het gehakt. Halveer de zoete puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten maar laat de steelaanzet zitten. Vul de zoete puntpaprika’s met het gehakt-quinoamengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bak de paprika’s in ca. 20 min. gaar. Bestrooi met de achtergehouden pijnboompitten en munt.

Variatietip:
Vervang de pijnboompitten door grofgehakte pistachenoten en voeg een fijngesneden rode peper toe voor een pittig accent.

 

Gevulde zoete puntpaprika’s

 

Bron: recept afkomstig van de Facebook pagina van BelOrta.

Related Post