- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Crème brûlée van faux of foie gras met Jules Destrooper speculaas

Creme

Voor het 3de en laatste recept van de Jules Destrooper bloggerswedstrijd (recepten 1 en 2 vind je hier: klik en klik) wist ik al heel snel dat ik iets wou doen met foie of faux gras. De (winnende) recepten zijn immers bestemd voor de decembereditie van het magazine Smaak en voor mij is er nu eenmaal niks dat meer bij eindejaar hoort dan foie of faux gras. Bovendien gaat ganzen- en/of eendenlever bijzonder goed samen met zoet. Toen ook de Foodpairing tool bevestigde dat de match helemaal goed zat, was ik zeker van mijn stuk.

Ik maakte de 3 hapjes op een en dezelfde dag, kwestie van ze jullie samen te kunnen presenteren. En wat vinden jullie ervan? Foodpairing experiment geslaagd? Is dit een triootje dat jullie je gasten met kerst of nieuw zouden voorschotelen?

#JulesBloggersContest, #JulesDestrooper

Nodig voor een 16-tal hapjes

Een pakje Gabriella speculaaskoekjes van Jules Destrooper

Voor de crème brûlée:
4 eierdooiers
1 volledig ei
80 g foie gras de canard of faux gras de Gaia
1/2 l room
40 g suiker
Peper en zout
Kandijsuiker
Eetbare bloempjes voor de afwerking (facultatief)

Bereiding

Mix de ingrediënten voor de crème brûlée zonder veel schuim te maken.
Breek de speculaaskoekjes in grote stukken en schik ze onderaan hittebestendige schaaltjes.
Verdeel de vloeistof hierover.
Zet de schaaltjes gedurende 20 minuten au bain marie in de oven bij 120° C.
Bestrooi de afgekoelde crème met bruine suiker en glaceer onder de grill of met een bunsenbrander.

Related Post