- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Chocolade- en chilitruffels

Na het Biggest Cooking Event van Delhaize kreeg ik een kanjer van een goodiebag mee met van alles en nog wat in, waaronder ook een kruidenmolen van Santa Maria: Chili Explosion. Wat vang ik in godsnaam aan met “een hete mengeling van speciaal geselecteerde chilipepers, zoete paprika en een vleugje chipotle. Smaakvolle tomaten verzachten de scherpe smaak en zorgen voor een gebalanceerde kruidenmengeling die bijna overal bij past”??!!
Dan maar even rondgesnuffeld op de site van Santa Maria tot de chocoladetruffels met chili mijn aandacht trokken. Dat was net wat ik zocht: een origineel snoepje voor bij de koffie.
Ik heb dan maar ook meteen een nieuwe categorie voorzien in de rubriek mijn recepten: “sneukelingskes” ofte caloriebollekes…

Nodig

200 g pure chocolade
1,5 dl slagroom
3 el honing
1 tl Chili Explosion
40 g boter op kamertemperatuur
20 g cacaopoeder

Bereiding

Hak de chocolade fijn. Breng slagroom aan de kook met honing en Chili Explosion. Schenk het mengsel over de chocolade en roer het glad. Voeg vervolgens boter toe en roer deze uit.
Dek alles af met plasticfolie en laat het op kamertemperatuur staan tot de volgende dag.
Vorm het chocolademengsel tot balletjes en rol deze door cacao. Laat ze opstijven in de koelkast.

Bron: Website Santa Maria

Related Post