- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Romige cappuccino van boschampignons

Romige cappuccino van boschampignons

Wat een heerlijk soepje is dit, seg! Ik had het enkele weken geleden geproefd toen ik op de Classic beurs in Kortrijk was. Jürgen, ambassadeur van het magazine Smaak, had het toen klaargemaakt en mij laten proeven. Ik was er meteen helemaal weg van. Het recept stond in het magazine van december verklapte hij mij. En dus wachtte ik vol ongeduld tot het in mijn bus zou vallen. Vrijdag was het zo ver en zondag stond dit al op mijn TO DO-lijst. Ja, ik ben nogal een ongeduldig type…

Je kunt dit soepje uiteraard ook als volwaardige soep presenteren i.p.v. aperitiefsoepje, maar dat zou ik niet doen als je van plan bent om een uitgebreid menu te serveren. Want het is best rijk. Jürgen had er op de beurs zelfs nog een blokje foie gras laten in wegsmelten… Overheerlijk natuurlijk, maar een beetje van ’t goeie teveel…

Nodig

500 g gemengde boschampignons
Shiitakes en/of cantharellen (of het gedroogde alternatief)
1 flinke klont boter
1 el tomatenpuree
1,5 l kippenbouillon
1 el bloem
50 g Roquefort
200 ml slagroom
Zout
Witte peper
1 klein potje zure room
2 el gehakte peterselie

Werkwijze

Laat bij gebruik van gedroogde paddenstoelen de hoeveelheid eerst weken in water. Gebruik het vocht eventueel bij de soep.
Maak de boschampignons droog schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Bak de champignons in de boter en voeg er de tomatenpuree aan toe. Blus met de bouillon. Bind de soep met de in water opgeloste bloem. Laat gedurende 10 minuten doorkoken en voeg er de room en de kaas aan toe. Kruid bij met peper. Mix de soep glad.
Bak de cantharellen krokant en kruid met peper en zout.

Afwerking

Schik de gebakken paddenstoelen in je bord. Lepel er de soep over en werk af met een toefje zure room en peterselie.

Bron: Smaak magazine december 2013, recept van Jürgen Rysselaere.

Related Post