- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Rode bessen en citroen bundt cake

Onlangs kreeg ik dit mailtje:

Goedemorgen,

Nordic Ware bakvormen zijn erg hoogstaande en kwalitatieve bakvormen uit de VS.  In Engeland zijn ze een ware hype en worden ze vaak gebruikt door celebrity chefs zoals Nigella, Jamie Oliver of anderen.
Ik had jullie heel graag eens een gratis staal opgestuurd van onze prachtige en erg kwalitatieve bakvormen. Natuurlijk zou het fantastisch zijn om het resultaat ook in jullie blog te kunnen lezen. Check gerust eens onze facebook pagina. Indien interesse, hoor ik dat heel graag. Ik stuur je dan snel een gratis staal en kijk vol enthousiasme uit naar jullie blog en bak creatie.

Groeten, Alex

Wààààààt? Alex hoefde me de Nordic Ware bakvormen helemaal niet voor te stellen. Da’s écht wel een open deur intrappen. Ik ben dol op die vormen! Wat een beauty’s!

Nog geen 10 minuten later had Alex al antwoord van mij. En of ik die wou uittesten! Wat een overbodige vraag. Het hek was van de dam. Ik begon meteen als een gek te Pinnen en maakte een speciaal bundt cake Pinterest board aan “I bundt, you bundt, we bundt”. Ondertussen staan daar al 44 cakes op, de ene al even mouthwatering als de andere.

Stiekem hoopte ik dat ‘de’ Alex mij de Heritage bundt cakevorm zou opsturen. Of de Fleur de Lis of de Jubilee. Dat zijn mijn favorieten. De vormen konden dus niet snel genoeg geleverd worden. Ik weet het. Ik kan best ‘van het ongeduldige type’ zijn. Vooral als het op bakken aankomt. Maar kijk, het spreekwoord zegt ‘geduld wordt beloond’, welnu, dat klopt. Ik kreeg niet alleen de Heritage bakvorm, maar ook nog de Mini Bundt Cupcakevormen erbovenop!

Ondertussen had ik op mijn Facebook pagina een oproep gelanceerd om te weten welk recept mijn fans wilden dat ik ging bakken. De chocolade espresso bundt cake met chocolade kaneel glazuur ging met de meeste stemmen lopen. Nu ben ik dol op chocolade, maar toch vreesde ik dat dat recept een beetje van het goede teveel ging zijn en aangezien ik toch ook die mini bundt cupcakevormen had, ging ik het chocoladerecept daarin bakken. Later meer hierover.

De andere recepten kregen min of meer hetzelfde aantal stemmen achter zich en dus hakte ik zelf de knoop door om deze rode bessen en citroen bundt cake te bakken. Hij oogt niet alleen bijzonder mooi, hij is ook bijzonder lekker!

Je kunt de cake uiteraard ook gewoon bakken in een ringvormige bakvorm, maar geef toe: het zou zonde zijn, niet? Bovendien is zo’n Nordic Ware vorm een investering voor het leven, want die dingen gaan levenslang mee en het ontvormen gaat als een fluitje van een cent. Piece of cake! 😉

Ingrediënten voor 1 grote bundt cake

200 g boter
500 g goudkleurige basterdsuiker (ik kocht die van de ‘Appie’, Albert Heyn dus)
60 ml oile (gebruik smaakloze olie, dus geen olijfolie, ik gebruikte mijn fles Isio 4 van Lesieur)
De zeste en het sap van 2 citroenen
4 eieren
350 g patisseriebloem
1 el bakpoeder
250 ml karnemelk
200 g rode bessen, ontdaan van hun steeltjes

Voor het glazuur:
200 g poedersuiker

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180° C.

Klop de zachte boter, suiker en olie in een mixer tot een lichte mengeling. Klop er de citroenzeste door (houd het sap bij), gevolgd door de eieren.

Zeef de bloem en het bakpoeder samen. Spatel dit in de cakemengeling en voeg ook de karnemelk toe. Meng tot een glad mengsel. Spatel er nu voorzichtig de rode bessen onder. Schep het beslag in de vorm die je eerst ingesmeerd hebt met een beetje boter en bepoederd met wat bloem.

Bak gedurende 1 uur. Controleer of de zijkanten beginnen te krimpen van de raden en de bovenkant lichtbruin is. Laat de cake gedurende enkele minuten afkoelen in de vorm en keer hem dan om op een rooster.

Als afwerking kan je kiezen voor een dikke laag poedersuiker of glazuur gemaakt van poedersuiker met enkele druppels citroensap. Het glazuur moet dik vloeibaar zijn zodat het de cake mooi bedekt.

Bron: Olive Magazine.

 

Related Post