- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Perzik, kokossoepje, speculoos

Ach, hij is alweer voorbij die mooie zomer. Ik word altijd een beetje weemoedig in deze tijd van het jaar. Ik ben dan ook een ├ęcht zomermens. Ik hou niet van de kou en ook die zogezegd gezellige lange avonden, vind ik maar niks. Maar that’s life! En dus probeer ik er het beste van te maken. Door de zomer nog even vast te houden bvb. met dit dessertje. Zomerfruit en ijs in combinatie met een exotisch soepje,… alles om de herfst blues te verdrijven! En kijk, de weergoden, die vinden dat precies ook een goed idee en zorgen voor schitterend weer dit weekend. Enjoy!

Nodig voor 4

2 gele perziken (niet te rijp, maar ook niet meer keihard)
2 vanillestokken
500 ml suikersiroop (van 250 g suiker en 250 g water)

Voor het soepje van kokos:
1 liter kokosmelk
100 g bloemsuiker

Voor de gel van mango:
1 liter mangopuree (bv. van Boiron)
10 g agar-agar

4 Bastogne speculooskoekjes, grof verkruimeld
Perenijs
Eetbare bloempjes voor de afwerking

Bereiding

Schil de perziken met een dunschiller en snijd ze horizontaal middendoor. Verwijder de pitten.
Maak suikersiroop van 250 g suiker en 250 g water: breng het water met de suiker aan de kook en laat doorkoken tot alle suiker is opgelost. Schraap er het merg van 2 vanillestokken bij en laat ook de stokken mee hun smaak afgeven.

Doe de perziken samen met de vanillesiroop in vacuumzakken en maak de zakken luchtdicht. Gaar ze in de steamer bij 70┬░ C gedurende 30 minuten. Je moet met een prikker vlotjes door de perziken kunnen prikken. Laat de perziken afkoelen.

Maak het soepje van kokos door de bloemsuiker (koud) door de melk te mengen.

Kook voor de gel van mango de mangopuree kort op samen met de agar-agar. Laat afkoelen en mix tot gel in de blender. Doe in een spuitzak.

Trek een streep op het bord met de speculooskruimels. Schik hierop een perzik. In de perzik komt een bolletje perenijs. Ernaast komt een pollepeltje kokossoep. Spuit her en der dotjes mangogel.

Werk af met eetbare bloempjes.

Bron: recept van chefs Hannes Catanzaro en David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post