- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Osso bucco van zeeduivel, gremolata, fusilli

 

Osso bucco van zeeduivel, gremolata, spirelli

 

Nodig voor 4 personen

600 g zeeduivel, in moten van 2 cm dik
1 wortel, in blokjes
1 stengel witte selder in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1 fles Passata soffrito van Elvea
1 blik Cubetti look van Elvea
1 dl visfumet
1 el olijfolie
1 blaadje laurier
Peper en zout
400 g fusilli

Voor de gremolata:
Geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
2 el gehakte bladpeterselie
2 teentjes knoflook

 

Osso bucco van zeeduivel, gremolata, spirelli

 

Bereidingswijze

Fruit de ui in de olijfolie, doe er de wortel, selder, geplette knoflook, passata en tomatenblokjes bij. Schep om en verwarm 1 minuut.

Leg de gekruide moten zeeduivel in de saus. Doe er de visfumet en de laurier bij. Dek af en laat 15 min heel zacht stoven.

Meng in een kommetje de citroenschil met de peterselie en knoflook.

Verdeel de zeeduivel en groenten over verwarmde borden en schep er een lepeltje gremolata bij.

Serveer er fusilli al dente bij.

 

Osso bucco van zeeduivel, gremolata, spirelli

 

Bron: recept aangepast van Solo.be

 

Related Post