- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Knolselderrolletjes, kaascrème en Cebo Campo ham

Knolselderrolletjes, kaascrème, Cebo Campo ham

Vroeger had ik een recept nodig dat ik dan blindelings volgde, maar die tijd ligt al even achter me. Ik kan ondertussen op basis van een foto en/of een korte omschrijving zelf een recept ‘verzinnen’. Of ik kan zelf een recept samenstellen. Binnenkort krijgen jullie hiervan het bewijs: een konijnenfiletrolletje met de beste aardappelpuree van de wereld. Maar eerst over tot de orde van de dag: deze knolselderrolletjes met kaascrème en Cebo Campo ham. Wat een ontdekking! Wat een smaakbom! En zooooooo eenvoudig. Eigenlijk te eenvoudig voor Hap & Tap, maar dit succesrecept wil ik jullie niet onthouden.

Ik ontdekte de foto van knolselderrolletjes op Instagram bij Eaters Manifesto. Voor een ander gerecht had ik sowieso knolselder nodig. En ik had Cebo Campo in mijn koelkast liggen, handgesneden Iberico ham, de meest exclusieve ham ter wereld, #gekregen van Edouard Artzner. Dus het enige dat ik nog moest kopen, was Comté kaas en een zuurdesembrood. Melk en room heb ik, als Campina ambassadrice, sowieso standaard in mijn koelkast staan. 😉

Of het recept is zoals Eaters Manifesto dat maakte, weet ik niet, maar wat ik wél weet, is dat dit écht heerlijk was. Zelfs mijn man – totaal geen groenteneter – genoot ervan. En dat is toch wel een mooi compliment.

Ik serveerde de knolselderrolletjes op een handgemaakt bord van Syl.fie Ceramics.

Knolselderrolletjes, kaascrème, Cebo Campo ham

Knolselderrolletjes, kaascrème, Cebo Campo ham

Knolselderrolletjes, kaascrème, Cebo Campo ham

Heel eenvoudig recept, maar wat een smaakbom!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Blender
  • 1 Mandoline of snijmachine

Ingrediënten
  

  • 1/2 knolselder
  • 100 ml room
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 2 handjes Compté kaas, geraspt
  • 4-tal plakjes Cebo Campo ham
  • 1 snede zuurdesembrood
  • Boter
  • Olijfolie

Voor de bieslookolie:

  • 40 g bieslook
  • 160 ml zonnebloemolie

Instructies
 

  • Snijd p.p. 5 dunne plakjes knolselder. (Ik gebruikte hiervoor mijn mandoline op de dunste stand).
  • Gaar die kort in een mengeling van gelijke delen room, melk en water.
  • Giet de plakjes af, maar vang het kookvocht op.
  • Gaar in dit kookvocht de rest van de knolselder en cutter alles tot een gladde crème in een blender.
  • Smelt er nu de kaas in.
  • Breng goed op smaak met (witte) peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep in een spuitzak.

Voor de bieslookolie:

  • Doe de bieslook in een blender. Schenk hier de zonnebloemolie bij. Pureer de olie tot hij mooi egaal groen is, dit duurt ca. 5 min.
  • Leg keukenpapier in een zeef en giet hier de olie op. Laat rustig uitlekken.
  • Doe de olie in een spuitflesje.

Voor de Cebo Campo ham:

  • Leg 2 velletjes keukenrol op een bord. Verspreid 2 à 3 plakjes ham op het bord en zet het bord 1 tot 1 1/2 min in de microgolfoven op 950 W. Je zal horen dat de ham wat begint te knisperen, maar dat is normaal. Haal het bord uit de microgolfoven en laat afkoelen.
  • Hak de gedroogde Cebo Campo ham in kleine stukken.

Voor de zuurdesem korstjes:

  • Snij de snede zuurdesembrood in blokjes van gelijke grootte.
  • Verwarm flink wat olijfolie en een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag.
  • Voeg de blokjes brood toe en laat ze aan alle kanten bakken, tot ze overal mooi goudbruin zijn.
  • Laat de croutons uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.

Afwerking

  • Rol p.p. 5 plakken knolselder op tot een rolletje en zet die recht op een bord.
  • Spuit hierin de kaascrème.
  • Druppel er de bieslookolie rond.
  • Werk af met de snippers gedroogde Cebo Campo ham en de zuurdesem croutons.
  • Je kan dit gerecht zowel koud, lauw als warm serveren.
Trefwoord bieslookolie, Cebo Campo ham, Comté, Jamon Ibérico, knolselder, knolselderrolletjes, korstjes, Maison Edouard Artzner, zuurdesem

Bron: recept geïnspireerd door Eaters Manifesto.

Related Post