Ga terug
Knolselderrolletjes, kaascrème, Cebo Campo ham

Knolselderrolletjes, kaascrème, Cebo Campo ham

Heel eenvoudig recept, maar wat een smaakbom!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Blender
  • 1 Mandoline of snijmachine

Ingrediënten
  

  • 1/2 knolselder
  • 100 ml room
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 2 handjes Compté kaas, geraspt
  • 4-tal plakjes Cebo Campo ham
  • 1 snede zuurdesembrood
  • Boter
  • Olijfolie

Voor de bieslookolie:

  • 40 g bieslook
  • 160 ml zonnebloemolie

Instructies
 

  • Snijd p.p. 5 dunne plakjes knolselder. (Ik gebruikte hiervoor mijn mandoline op de dunste stand).
  • Gaar die kort in een mengeling van gelijke delen room, melk en water.
  • Giet de plakjes af, maar vang het kookvocht op.
  • Gaar in dit kookvocht de rest van de knolselder en cutter alles tot een gladde crème in een blender.
  • Smelt er nu de kaas in.
  • Breng goed op smaak met (witte) peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep in een spuitzak.

Voor de bieslookolie:

  • Doe de bieslook in een blender. Schenk hier de zonnebloemolie bij. Pureer de olie tot hij mooi egaal groen is, dit duurt ca. 5 min.
  • Leg keukenpapier in een zeef en giet hier de olie op. Laat rustig uitlekken.
  • Doe de olie in een spuitflesje.

Voor de Cebo Campo ham:

  • Leg 2 velletjes keukenrol op een bord. Verspreid 2 à 3 plakjes ham op het bord en zet het bord 1 tot 1 1/2 min in de microgolfoven op 950 W. Je zal horen dat de ham wat begint te knisperen, maar dat is normaal. Haal het bord uit de microgolfoven en laat afkoelen.
  • Hak de gedroogde Cebo Campo ham in kleine stukken.

Voor de zuurdesem korstjes:

  • Snij de snede zuurdesembrood in blokjes van gelijke grootte.
  • Verwarm flink wat olijfolie en een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag.
  • Voeg de blokjes brood toe en laat ze aan alle kanten bakken, tot ze overal mooi goudbruin zijn.
  • Laat de croutons uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.

Afwerking

  • Rol p.p. 5 plakken knolselder op tot een rolletje en zet die recht op een bord.
  • Spuit hierin de kaascrème.
  • Druppel er de bieslookolie rond.
  • Werk af met de snippers gedroogde Cebo Campo ham en de zuurdesem croutons.
  • Je kan dit gerecht zowel koud, lauw als warm serveren.
Trefwoord bieslookolie, Cebo Campo ham, Comté, Jamon Ibérico, knolselder, knolselderrolletjes, korstjes, Maison Edouard Artzner, zuurdesem