- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Kerststronk met 3 soorten chocolade

Kerststronk met 3 soorten chocolade

 

Kerststronk met 3 soorten chocolade

 

Recept voor kerststronk met 3 soorten chocolade

Voorbereiding: 45 min
Koelen: 3 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediƫnten voor 6 tot 8 personen:
18 lange vingers (boudoirs)
100 ml sinaasappelsap
100 g zwarte chocolade
100 g melkchocolade
100 g witte chocolade
3 blaadjes gelatine
6 eieren
300 ml room + 1 el extra
Snufje zout

Voor de afwerking:
30 g zwarte chocolade
30 g melkchocolade
30 g witte chocolade

 

Werkwijze

Week de blaadjes gelatine elk apart in koud water. Smelt de 3 soorten chocolade afzonderlijk in een warmwaterbad. Voeg aan de witte chocolade 1 el room toe. Los telkens 1 goed uitgeknepen gelatineblaadje op in de warme chocolade.

Splits de eieren. Roer door elke soort chocolade 2 eidooiers. Klop de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken. Klop de room stijf. Spatel telkens 1/3 van de eiwitsneeuw en 1/3 van de slagroom door de chocolademengsels.

Bekleed een cakevorm met plasticfolie. Bouw de taart op in laagjes. Schep op de bodem het zwarte chocolademengsel. Dompel de lange vingers even in sinaasappelsap en leg ze op de chocolade. Schep er de melkchocolade op, dek af met in sinaasappelsap gedrenkte lange vingers. Eindig met witte chocolade en een laatste laag lange vingers. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Schaaf met een scherp mes mooie schilfers van de 3 soorten chocolade. Ontvorm de taart voorzichtig op een bord. Werk af met chocoladeschilfers en serveer meteen. Ik prikte er ook nog kleine kerstballetjes en andere kerstdecoratie in.

 

Kerststronk met 3 soorten chocolade

 

Bron: recept uit Libelle Lekker van december 2011.

Related Post