- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

De grote test Magimix Cook Expert vs Thermomix: sabayon

De grote test Magimix Cook Expert vs Thermomix: sabayon

“Myriam, ik heb een Magimix Cook Expert voor je kunnen regelen! Het is een fantastisch toestel. Je MOET het uittesten!” Aan het woord was Peggy van Profilec in Brugge en klasgenote in mijn patisseriecursus aan Spermalie. Trots vertelde ze me dat ze over mij en mijn blog had zitten mailen met de commercieel directeur van Magimix. Zo, zo, die twee hadden dus gewoon zitten ‘roddelen’ achter mijn rug en ze was er nog fier op ook. ? Maar de conclusie was wel dat ik een Magimix Cook Expert in bruikleen kreeg. Dus, bij deze zijn de ‘roddels’ hen vergeven. Lobbyen is een correcter woord. Merci, Peggy en Peter!

Waar het hart van vol is, daar loopt de mond van over en Peggy was niet te stoppen: “De beker is een stuk groter dan die van de Thermomix. Hij is dubbelwandig en dus blijft bv. soep meer dan 2 uur warm in de afgesloten beker. En hij maakt veel minder kabaal. En de sabayon, man, man, die is formidabel! Zo luchtig! Niet normaal!…” En zo ging ze nog wel even door. Ik was dan ook reuzebenieuwd naar deze nieuwkomer op de markt van de thermoblenders. Ik maakte er al meermaals soep in (peterseliewortelsoep en bloemkoolsoep,dat recept volgt later nog) en sauce anglaise en risotto,… en ik moet toegeven: Peggy had tot nu helemaal gelijk. Zo is soep uit de Magimix Cook Expert ongelooflijk: je kiepert alle ingrediënten in grove stukken in het toestel, inclusief boter, programmeert op de stand ‘ROOMSOEP’ en voor de rest trekt de Cook Expert helemaal zijn plan om een half uur later een perfect gladde soep af te leveren.

Voor de test met de sabayon wilde ik het extra spannend maken en
1. maakte ik mijn eerste YouTube filmpje (kwestie van in alle objectiviteit en neutraliteit jullie het verschil te kunnen laten zien, als er al verschil is/was, natuurlijk)
2. deed ik de test rechtstreeks voor de camera. Zo was het ook voor mij een verrassing wat het resultaat zou zijn.

Heeft Peggy gelijk gekregen of niet? Bekijk mijn filmpje en je zal het weten. ?

 

Ik wil er wel nog even op hameren dat mijn Thermomix nog een oude versie is, nl. de TM31. In de nieuwe versie kan je de temperatuur wel per 1 graad regelen. In alle sabayonrecepten voor de TM31 wordt sabayon evenwel geklopt op 70° C en dat minieme temperatuurverschil kan dus geen excuus zijn.

Na deze eerste test is mijn goesting om filmpjes te maken alleen maar gegroeid. Er volgen er dus waarschijnlijk nog. Maar wat vinden jullie van dit experiment? Voor herhaling vatbaar? Meer van dattum? Zo ja, abonneer jullie dan op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe testjes. Of willen jullie ook recepten? Al dan niet in de Magimix Cook Expert? Shoot!

Related Post