- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gepaneerde oesters met Tonkatsusaus

Gepaneerde oesters met Tonkatsusaus

Binnenkort is het alweer Valentijn, het feest van de Liefde met grote L. Speciaal voor deze gelegenheid ga ik op zoek naar recepten met rood in de hoofdrol en/of met afrodisiaca. Oesters worden zo’n lustopwekkende eigenschappen toegedicht, maar laat mij die nu echt niet ‘lusten’. Och, och, wat ben ik nu toch weer fier op mijn woordkeuze! 😉

Alhoewel… Onlangs, op de workshop creatief frituren van Vandemoortele, proefde ik deze gepaneerde en gefrituurde exemplaartjes en die gingen er wel vlotjes in. Toen wist ik het, dit wordt mijn Valentijnshapje. Bij een glaasje rosé Cava met daarin een framboosje. Meer moet dat niet zijn om “in de mood” te komen.

Ingrediënten voor 2 personen

6 oesters
105 g tempurabloem (of vloeiende bloem)
75 ml bruiswater
50 g panko paneermeel
Frituurolie Vandemoortele Excellence
Tonkatsusaus (deze kan worden vervangen door Worcestershire saus of gewoon een scheutje citroen)

Bereiding

Open de oesters, verwijder de weekdieren en houd apart.

Bereid het beslag door de tempurabloem te mengen met het koude water tot een pasta met de consistentie van pannenkoekendeeg. Houd koel.

Haal de oesters door het tempurabeslag en daarna door het pankopaneermeel.

Frituur de oesters rechtstreeks in de frituurolie (zonder een mandje te gebruiken) bij 170° C, dep droog en houd apart.

Serveer de oesters met Worcestershire saus of de tonkatsusaus. Je kan deze oesters ook met een scheutje citroensap serveren.

Bron: recept van Carlo De Pascale voor Vandemoortele.

Related Post