- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Carpaccio van coeur de boeuf tomaten met grijze garnalen en mozzarella

Carpaccio van coeur de boeuf tomaten met grijze garnalen en mozzarella

Onlangs ging ik op een zondagavond in Kortrijk een zomers terras opzoeken voor een gezellig dinertje met vrienden. Aangezien manlief toen ook al op dieet was, kozen hij en ik voor een carpaccio van coeur de boeuf tomaten als voorgerecht: lekker en licht.

Tomaten zijn nu op hun lekkerst en van alle soorten zijn de coeur de boeufs de smakelijkste variant. Zeggen dat dit een super voorgerechtje is, is dan ook een open deur intrappen. Bovendien is ’t snel en makkelijk te maken en dus ook perfect haalbaar voor de minder geoefende keukenprins(es).

Komaan, begin eraan en houd de zomer nog even vast.

Nodig voor 4 personen

4 coeur de boeuf tomaten
1 grote bol of 2 kleine bollen (buffel)mozzarella
125 g grijze garnalen
1 handje rucola
Olijfolie

Voor de tomatenvinaigrette:
3 rijpe tomaten
1 dikke teen look
1 el sherry
1 el balsamico
6 el goeie olijfolie (ik gebruikte de Carapelli Il Nobile)
Oregano
Zeezout

Werkwijze

Snij de coeur de boeuf tomaten in dunne plakjes. Gebruik hiervoor een mandoline als je er één hebt.
Besprenkel de borden met een beetje olijfolie en schik de plakjes tomaat hierop.

Mix alle ingrediënten (behalve de oregano) voor de vinaigrette samen in de blender. Leng indien nodig aan met wat water.

Verdeel de tomatenvinaigrette over de carpaccio. Strooi er wat verse oregano over.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de tomaten. Doe hetzelfde met de garnalen.
Schik in het midden van het bord een handje rucola.

Bron: nagemaakt van de suggestie geproefd in Restaurant Nata in Kortrijk. De vinaigrette vond ik hier.

Related Post