- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Bouillon van kokos, citroengras en Nobashi garnaal

Nobashi garnaal

Een mens kan nooit genoeg recepten hebben, vind ik. En dus heb ik al àlle eindejaarsmagazines gekocht. Echt allemaal. Ik sla er geen eentje over… Zàlig vind ik het om voor het slapengaan nog even in mijn bed tot rust te komen en zo’n magazine te doorbladeren.

Nog een manier om receptjes te verzamelen is het bijwonen voor kookworkshops. En met het eindejaar in zicht, zijn die er ook massaal. En ook daar doe ik mijn best om present te tekenen. En zo gebeurde het dat ik vorige week naar Hamme reed om er in de keukens Van Moerzeke, bij bloggenote Claudia van Claudia’s keukenspot, de kookworkshop “Keep calm & cook on” te volgen.

Lesgever van dienst was ene Matthias van Taste!, een jong cateringbedrijf met passie. De jongeman had het niet makkelijk om de 21 kakelende vrouwen van Best Pittig Dendermonde stil te krijgen, maar hij bleef kalm en bleef koken. Toepasselijker kon de naam van de workshop niet gekozen zijn! 😉

De lat lag hoog! Maar liefst 4 hapjes stonden op het programma, gevolgd door een driegangenmenu:

Glaasje pompoenpuree met grijze garnalen en een sabayon van Hoegaarden
Bouillon van kokos, citroengras en nobashi garnaal
Salade van oesterzwammen met kwartelei en seranoham
Tonijn met tomatensaus en verse kruiden

Knolseldersoep met gerookte eendenborst en peterselieolie

Gemarineerde hertenfilet in Westmalle dubbel met zalf van butternut, bloedworst, gebakken witloof, natuurjus en macaire aardappel

Tarte tatin met calvados room, speculaasijs en koekje van fondant en gebrande amandelen

Dikke pluim voor de jonge lesgever die zijn cool bewaarde en alles tot een goed einde bracht!
Het eerste gerecht dat ik graag op mijn blog gooi, is de bouillon van kokos, citroengras en nobashi garnaal. Waarom precies dit recept? Omdat het zo eenvoudig is. Een klein kind kan dit. Omdat het ideaal is als hapje. En een mens kan nooit genoeg recepten van hapjes hebben toch? 😉

Welke andere recepten willen jullie hier graag zien verschijnen? Schrijf het in commentaar hieronder. Jullie vragen, ik draai!

Nodig voor 10 personen

750 ml kippenbouillon (mag van een blokje zijn)
1 liter kokosmelk
Een mespuntje rode currypasta (niet noodzakelijk)
2 citroengrasstengels
10 Nobashi garnalen of scampi’s 16/20

Bereidingswijze

Laat de kokosmelk met de kippenbouillon en het gekneusde citroengras op een zacht vuur inkoken.
Voeg de rode curry toe.
Laat de Nobashi garnalen even meekoken in de bouillon tot ze gaar zijn. Niet te lang: anders worden ze taai! De garnalen (of scampi’s) bakken, kan uiteraard ook.
Doe de bouillon samen met een garnaal in een tasje. Klaar!

Bron: recept van Taste! voor de kookworkshop bij Keukens Van Moerzeke.

Related Post