- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Bloemkoolzalfje met zalm en lompviseitjes

Trouwe volgers hebben het misschien al gemerkt, ik ben helemaal ‘into’ visrecepten momenteel en daar zijn 2 gegronde redenen voor.

Ten eerste, ik ben als een klein kind dat aftelt tot z’n schoolreis aan ’t uitkijken naar mijn nieuwe Spermalie cursus met als thema “dagschotels met vis” die volgende week dinsdag van start gaat. Mijn schooltas inclusief nieuwe map staat al 3 weken klaar!

Tweede reden is dat mijn man serieus aan ’t diëten is en ik steun hem hierbij in de mate van het mogelijke. Dat betekent concreet veel vis of gevogelte en weinig koolhydraten. Dit is zo’n gezond gerechtje waarvan hij à volonté genoten heeft. En hij niet alleen. Ik heb zelf ook mijn bord tot de laatste hap verorberd, zenne.

 

Ingrediënten voor 4 personen

Een halve bloemkool
2 aardappelen

1 el groentenbouillon
1 dl room
1 dl water

Voor de peterselieolie:
Een half teentje look
2 dl olijfolie
1 bos peterselie

4 sneetjes gerookte zalm, in reepjes gesneden
4 kl lompviseitjes

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd ook de bloemkool grof. Kook de bloemkool samen met de aardappelen gaar en laat afkoelen.
Meng de groentenbouillon met het water en de room. Mix de bloemkool met het papje in een blender tot een zalfje. Kruid met peper en zout. Let op met zout, want de lompviseitjes en de gerookte zalm bevatten ook al veel zout.
Mix de olijfolie met de look en peterselie tot peterselieolie. Kruid met peper en zout.
Serveer het bloemkoolzalfje, warm of koud, met de julienne van gerookte zalm en een beetje lompviseitjes. Besprenkel met een beetje peterselieolie.
Bron: de website van VTM Koken.

Related Post