- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Kort gebakken coquilles met een lichte citrus beurre blanc

Kort gebakken coquilles met een lichte citrus beurre blanc

 

Kort gebakken coquilles met een lichte citrus beurre blanc

 

Ingrediënten voor 4 personen

12 sint-jakobsvruchten
1 grote fijngehakte sjalot
250 ml Monetspina Sauvignon
3 el witte wijnazijn
1/2 tl hele, zwarte peperkorrels, gekneusd
1 laurierblad
1 el vers limoensap
1 el vers sinaasappelsap
1 el vers citroensap
200 g koude, ongezouten boter, in blokjes
Zout
Versgemalen witte peper
Enkele takjes kervel voor de afwerking
Een klontje (geklaarde) boter

 

Bereiding

Doe de sjalot, witte wijn, witte wijnazijn, gekneusde peperkorrels, het laurierblad en het limoen-, citroen- en sinaasappelsap in een sauteuse op een middelhoog vuur en laat gedurende ca. 15 tot 20 min koken of tot de vloeistof bijna volledig verdampt is. Zeef de mengeling door een fijne zeef.

Zet het vuur lager. Roer de koude boterblokjes in delen door het mengsel. Gebruik een garde zodat de saus beetje bij beetje binding krijgt, terwijl de boter wegsmelt. Breng op smaak met witte peper en zout.

Bak de sint-jakobsvruchten kort op een hoog vuur (2 min langs elke zijde) in een klontje (geklaarde) boter. Kruid met peper en zout.

Schep een pollepeltje lichte citrus beurre blanc in diepe borden. Schik hierop 3 gebakken coquilles per persoon. Geef nog een laatste draai van de pepermolen. Werk af met een takje kervel.

Serveer hier een glaasje Monetspina Sauvignon bij.

 

Bron: me, myself and I voor de Rueda wijnen. Ruedawijnen vind je vooral bij Delhaize, Colruyt en ook in de gespecialiseerd wijnhandels zoals Alhambra in Melle.

Related Post