- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Kaaschurros

 

https://www.hap-en-tap.be/grijze-garnalen-met-lauwwarme-schorsenerenmousse/

 

Recept voor kaaschurros

Voorbereiding: 15 min
Bakken: 3 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor een 12-tal kaaschurros:
100 g water
30 g ongezouten boter
Snufje zout
100 g bloem
2 eieren
1 eidooier
50 g gemalen emmenthaler
Paprikapoeder en peper
Een frituurpan
Grof zout of andere kruiden naar wens (ik gebruikte mijn favoriete zoutsoort Flaky Sea Salt van Saltverk)

 

Bereiding

Breng het water, de boter en het snufje zout aan de kook.
Neem de kookpot van het vuur en meng er de bloem onder.
Plaats terug op het vuur en roer tot het deeg één bal vormt en loskomt van de bodem.
Doe het deeg in een andere pot en laat wat afkoelen.
Klop de eieren en de eidooier los en meng onder het deeg.
Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met paprikapoeder en peper.
Vul het beslag in een spuitzak met een grote getande spuitmond.
Spuit het beslag op een plaatje in reepjes en plaats dit in de diepvriezer.
Snijd de repen in stukjes van ca. 6 cm lengte.
Bak de kaaschurros 2 à 3 min in een frituurpan van 180° C.
Bestrooi eventueel onmiddellijk met grof zout of een ander kruid naar wens.
Serveer warm.

Tip:
In plaats van de kaaschurros te diepvriezen, kan je ze ook direct boven de frituurpan van 180° C spuiten. Laat ze in dat geval wel eerst goed afkoelen in de koelkast. Knip met een schaar stukjes van ca. 6 cm.

 

Kaaschurros

 

Bron: recept uit het boek Basic Aperitiefhapjes.

Related Post