- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Volkoren penne, venkel, koolrabi, scampi’s, gerookte zalm, groene asperges

Volkoren penne, venkel, koolrabi, scampi's, gerookte zalm, groene asperges

2013 is op, 2014 wordt top. Tijd om kort terug te blikken (gedane zaken nemen geen keer), maar vooral om vooruit te kijken en nieuwe plannen te smeden.

Maar eerst en vooral wil ik jullie bedanken. Jullie massale bezoekjes (87.952 in december!) en lovende commentaren doen mij enorm veel plezier. Daarvoor doe ik het, want er kruipt best wel veel tijd in deze blog. De inspanningen die ik doe – zo heb ik een dagcursus gevolgd in Nederland om mooiere foto’s te maken – worden duidelijk gewaardeerd. Merci!

2013 was een tof blogjaar. Ik mocht meevaren met de Smaakboot, mocht voor de 2de keer deelnemen aan Delhaize Biggest Cooking Event, werd door diezelfde supermarktketen uitgenodigd op hun Food Show en mocht zelfs de fotoshoot van hun eindejaarsmagazine meemaken,…

Ik maakte ook een workshop van Lesieur en van Vandemoortele mee, respectievelijk bij Mmmmh! in Antwerpen en Brussel en werd als enige blogger uitgenodigd op de perslunch van Parmaham. Allemaal plezante uitnodigingen waar ik graag op in ging, ondanks mijn beperkt aantal dagen verlof!

Twee hoogtepunten waren ook mijn deelname aan de wedstrijd met frisdranken en onlangs nog aan de Cheese Battle. Beide keren werd ik – volkomen terecht – tweede.

Winnen deed ik wel, toen mij gevraagd werd om een receptje in te sturen om de complete bakset van Le Creuset PĆ¢tiliss in de wacht te slepen. Ik trommelde al mijn Facebook vrienden op (lees: ik stalkte iedereen!) om op mijn eclairs met Gianduja chocolade en nougatine te stemmen. Met succes. Ik liet de concurrentie ver achter mij en kreeg de 10-delige set in een giga doos thuis geleverd.

Maar het mooiste dat ik het afgelopen jaar meemaakte, was dat ik een shift mocht meelopen in de keuken van Jeroen Meus. Wat een belevenis!

Genoeg over het verleden, tijd voor de toekomst. Ik heb geen glazen bol – gelukkig maar – maar ga toch proberen om vooruit te kijken. Ziehier op een rijtje mijn goede voornemens:

– Ik heb mijn zelfstandig statuut aangevraagd en ga in 2014 van start met het geven van kooklessen. Waar? Wanneer? Wat? Dat lees je allemaal hier.

– Ik ga als demochef mee op een heuse culi-reis. Het programma vind je hier.

– Uiteraard ga ik proberen om mijn foto’s verder te perfectioneren. Er is nog een heel lange weg te gaan, maar ik ben op het goede pad.

– En last but not least, ga ik proberen om af en toe een gezond gerecht te bloggen. Niet dat al mijn recepten tot nu ongezond waren, maar er werd al eens veel boter en/of room gebruikt, te weinig groenten, teveel vlees om goed te zijn,…

Zo en dat brengt mij naadloos bij dit 1e recept van het nieuwe jaar.

Ingrediƫnten voor 4 personen

240 g volkoren penne
240 g gepelde, ontdarmde scampi’s
160 g gerookte zalm
250 g groene asperges
1 koolrabi
1 grote of 2 kleine venkelknollen
6 el olijfolie
Bladpeterselie
Lookpoeder
1 citroen
Peper en zout

Werkwijze

Maak een marinade van het sap van 1 citroen en 2 el olijfolie, lookpoeder, peper en zout. Leg de scampi’s in deze marinade.

Maak de venkel en koolrabi schoon en snijd in fijne julienne.
Snijd de bladpeterselie fijn.
Maak de groene asperges schoon (schillen hoeft niet!) en kook ze beetgaar.
Kook de volkoren penne al dente.

Verhit in een wokpan 2 el olijfolie en bak de scampi’s kort. Haal ze uit en leg ze even apart.
Doe de laatste 2 el olijfolie in de wokpan en bak de venkel en koolrabi beetgaar.
Roer er de scampi’s en de volkoren penne onder en voeg als laatste de gerookte zalmsnippers toe.
Werk op het bord af met de groene asperges en bladpeterselie.

Bron: recept van Hilde Marinus van Equilibre3.

Related Post