- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Varkenshaasje met graanmosterdsaus en rucolastoemp

 

Varkenshaasje met graanmosterdsaus en rucolastoemp

 

Ingrediënten voor 2 personen

400 g aardappelen
125 g kerstomaten
300 g varkenshaasje
30 g pijnboompitten
1 kippenbouillonblokje
100 ml lichte room
1 el graanmosterd
50 g rucola

Uit je eigen keuken:
2 el boter
3 el melk
1 glas witte wijn
Peper en zout

 

Varkenshaasje met graanmosterdsaus en rucolastoemp

 

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 min in gezouten water.

Snij de kerstomaten in kwartjes. Kruid het varkenshaasje met peper en zout.

Verhit een pan op het vuur zonder vetstof en kleur de pijnboompitten lichtjes aan. Schep uit de pan. Smelt nu de helft van de boter in de pan en bak het varkenshaase rondom aan gedurende 8 à 10 min. Schep het vlees uit de pan en laat het 15 min rusten onder aluminiumfolie.

Schenk het overtollige vet weg en schenk de wijn in de pan, laat bijna helemaal inkoken. Schenk er per persoon 50 ml heet water bij en verkruimel het kippenbouillonblokje erbij. Roer goed los en laat tot 1/3 inkoken. Doe er de room en mosterd bij en laat de saus rustig indikken. Kruid met peper en zout.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Schep er de kerstomaatjes en rucola door. Meng goed.

Snij het vlees in dikke plakken. Serveer de rucolastoemp met de plakjes varkenshaasje en de saus. Strooi er pijnboompitten over.

 

Varkenshaasje met graanmosterdsaus en rucolastoemp

 

Bron: recept van 15 gram.

Related Post