- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Soep van geroosterde paprika

Het was de bedoeling dat Ann (lees mijn blogpost van zaterdag) en ik samen zowel taart als soep zouden shooten. Kwam het doordat we teveel babbelden, maar de tijd vloog voorbij en tegen de tijd dat we op restaurant moesten, hadden we alleen de taart vereeuwigd. Dat betekende dus dat ik alleen aan de slag moest met de foto van de soep…

Ik respecteerde de aangeleerde regel van derden, stelde mijn ISO en diafragma in als een volleerd fotograaf en ziehier het resultaat. Beter dan mijn allereerste soepfoto (klik) van anno 2012, niet? 😉 Man, man, man, dat terugblikken naar oude foto’s doe ik toch maar beter niet meer. Wat een catastrofe was dat, seg en zeggen dat ik er destijds nog best fier op was ook!

Oh, om nog even terug te komen op deze soep. Ze is ideaal bij dit weer! Blijft het nog regenachtig en fris, dan serveer je de soep lekker warm. Gaat het dan toch uiteindelijk zomeren, dan serveer je ze koud met een ijsblokje!

De soep is geserveerd in een kom uit de Dusk tableware collectie van Serax.

Ingrediënten

600 g paprika’s, in vieren
600 g rijpe tomaten, gehalveerd
1 rode ui, grof gesneden
3 teentjes knoflook, grof gesneden
½ rode Spaanse peper, grof gesneden
1 handvol basilicumblaadjes
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1¼ liter groente- of kippenbouillon
200 g Griekse yoghurt, om erbij te serveren

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg alle groenten en het basilicum op een bakplaat. Meng de azijn met de olie en schenk dit uit over de groenten tot ze allemaal bedekt zijn.

Rooster de groenten 45 minuten in de voorverwarmde oven en keer ze af en toe om. Druk ze door een zeef om de velletjes te verwijderen. Als je ze in de keukenmachine verwerkt, zal de smaak iets minder zacht zijn, omdat deze zich vermengt met de smaak van de velletjes.

Verdun de soep met de bouillon tot de gewenste dikte en breng hem op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de soep een paar minuten in een pan, of zet hem in de koelkast als je hem koud serveert.

Tip: Dit is een heerlijke rijke paprikasoep. Serveer hem warm met een dot Griekse yoghurt en een paar grof gescheurde basilicumblaadjes. Of serveer hem koud met een ijsklontje.

Bron: recept van de website Okokorecepten.nl

Related Post