- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Soep van geroosterde bloemkool, kokos en ras el hanout

 

Soep van geroosterde bloemkool, kokos en ras el hanout

 

Recept voor soep van geroosterde bloemkool, kokos en ras el hanout

Voorbereiding: 10 min
In de oven: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4-6 kommen:
2 uien
600 g bloemkool
4 tenen knoflook
1 volle tl kaneel
1 volle tl ras el hanout
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Olijfolie (of avocado-olie)
Handje ongezoet kokosschaafsel
1 blik light kokosmelk van 400 ml
600 ml groentebouillon
2-3 el chiliolie (of avocado-olie)

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180° C/gasstand 4.

Pel de uien en snijd ze in partjes van 1 cm. Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes. Gooi de bloemkoolbladeren niet weg, maar doe die ook in de oven. Schep de bloemkool en ui in een braadslede, samen met de ongepelde knoflook en bestrooi met de kaneel en ras el hanout. Voeg zout en peper toe en besprenkel met een flinke scheut avocado-olie. Schep alles om en zet 25-30 min in de oven tot de bloemkool gaar is en hier en daar donkere puntjes heeft. Strooi het kokosschaafsel in een klein schaaltje en zet deze de laatste paar minuten bij de bloemkool – 3-4 min is genoeg.

Haal de knoflook uit de braadslede als de bloemkool gaar is en schraap alle groenten in een soeppan. Knijp de knoflook uit de velletjes en voeg tot aan de pan. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur lager, laat 5 min zacht koken en haal van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer tot deze romig is. Voeg een scheutje water toe als de soep te dik is.

Proef en voeg als dat nodig is extra zout en peper toe. Bestrooi met de geroosterde kokos, schenk er een scheutje chiliolie (of avocado-olie) over en dien op.

 

Soep van geroosterde bloemkool, kokos en ras el hanout

 

Bron: dit recept voor soep van geroosterde bloemkool uit het boek SLOW, liefdevolle recepten om het leven te vieren van Georgina Hayden, chef in de keuken van Jamie Oliver.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post