- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Scampi’s ‘La Puerta Del Sueno’

Scampi's 'La Puerta Del Sueno'

Ik ben net terug van een weekje Spanje en het was genieten van begin tot eind! Het weer was goed, het verblijf in de Bed & Breakfast La Puerta del Sueno bij onze vrienden Philip en Hilde was zalig en we hebben nieuwe vrienden gemaakt. Een heel fijne vakantie dus.

Maar ook belangrijk, zeker voor een foodie als ik, de maaltijden die Philip en Hilde ons voorschotelden, waren top! Zo genoten we onder andere van een verfrissende gazpacho (recept volgt later) en van overheerlijke scampi’s. Het recept is zo eenvoudig en zo lekker dat ik meteen besloot om het thuis na te maken en op de blog te gooien!

Nodig

1 kg scampi’s
6 el ketchup
2 kl kerrie
1 kippenbouillonblokje opgelost in water
2 kleine brickpakjes room
Cognac of whisky om te flamberen
Tomaten om af te werken

Bereiding

Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal.
Bak de scampi’s kort aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
Giet een goeie scheut cognac of whisky in de pan en flambeer. Laat de vlammen volledig uitdoven.
Schep nu de ketchup en de kerrie bij de scampi’s. Roer goed met een houten lepel. Voeg de kippenbouillon en de room toe. Laat nog even goed doorwarmen. Klaar!
Je kan de scampi’s nu serveren als voorgerecht. Zorg zeker voor vers brood voor erbij zodat niets van de heerlijke saus verloren gaat. Ook als hoofdgerecht kunnen deze scampi’s op tafel komen. In dat geval voorzie je een portie rijst of vlinderpasta.
Afwerken doe je met tomatenbrunoise.
Bron: recept van Philip & Hilde van B&B La Puerta del Sueno

Related Post