- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Papajasorbet met kokos – Knack Weekend #15

Ik moet iets opbiechten. Ik had tot vandaag nog nooit papaja gegeten. Erg he? Hoewel ik al de gezegende leeftijd van 50 lentes tel, toch nog nooit papaja geproefd! Ach, zo zijn er nog wel meer dingen, zalle: miso bv. ook niet en hondshaai, zo bedenk ik net. Nochtans de vis van het jaar. Die komt bovenaan mijn prioriteitenlijstje te staan.

Nu wat die papaja betreft, het is niet meteen mijn favoriet. Dan heb ik liever passievrucht, of meloen, of ananas. I know: ik ben precies een klein kind dat aan een nieuwe smaak moet wennen… Eten jullie graag papaja?

Placemat van Mistral Home.

Voor 4

50 g bruine suiker
Sap van 1 limoen
8 cl kokosmelk
1 papaja van ongeveer 400 g
4 cl kokoslikeur (ik gebruikte hiervoor Batida de Coco)

Bereiding

Breng de bruine suiker met het limoensap en de kokosmelk al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat de siroop koken tot de suiker helemaal is opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Schil de papaja en snijd in tweeën, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Mix fijn met de kokoslikeur en de siroop.

Giet het geheel in een ijsmachine en draai tot ijs. Als je geen ijsmachine hebt, kan je het papajamengsel ook in een diepvriesdoos gieten en minstens 4 uur in de diepvriezer zetten. Roer om het kwartier om met een vork tot de sorbet helemaal opgesteven is.

Schep vlak voor het serveren bolletjes van de papajasorbet met een ijsschep.

Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.

Related Post