- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Kaas- en hampannenkoeken met gegrilde asperges

Ik had beloofd om het hier zo min mogelijk over dat ****ing virus te spreken, maar dit beheerst zo ieders leven dat ook ik er niet onderuit kom. Ik prijs me gelukkig. Tot nu hebben noch mijn naasten, noch ikzelf symptomen, dus so far, so good. Al merk ik wel dat ik heel weinig energie heb om te bloggen. Koken en/of bakken doe ik wel nog, maar ’s avonds, na een dag van meer dan 8 uur (mijn klanten zijn bijzonder veeleisend momenteel en alles moet snel, sneller, snelst) aan mijn laptop aan mijn keukentafel heb ik nog maar weinig zin om weer aan diezelfde tafel aan diezelfde laptop plaats te nemen om te bloggen. Maar anderzijds trek ik me op aan het feit dat mijn recepten voor een aantal onder jullie toch een lichtpuntje zijn waar jullie naar uitkijken ’s morgens. Dus doe ik dapper verder, vandaag met deze kaas- en hampannenkoeken met gegrilde asperges, een echt lenterecept.

Mijn tips:
– gebruik je grootste pan om de kaas- en hampannenkoeken te bakken. Ik had eerst een kleine pan gebruikt, maar daardoor was mijn pannenkoek te dik.
– als kaas gebruikte ik de Passendale Fruitig en als rauwe hesp een Italiaanse prosciutto crudo.

 

Kaas- en hampannenkoeken met gegrilde asperges

 

Recept voor kaas- en hampannenkoeken met gegrilde asperges

(Voor)bereiden: ± 25 min
Bereiding: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
8 witte aspergepunten
1 à 2 el plantaardige olie
Zout
2 eieren
4 el bloem
100 ml melk
1 el waterkers
3 el boter
2 sneden rauwe ham
2 sneden kaas
3 à 4 el paneermeel
4 el room
2 el kervelblaadjes
1 tl mosterd
1 el citroensap
1 tl vloeibare honing
Waterkers voor de afwerking

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de asperges en halveer ze in de lengte. Besprenkel een bakplaat met olie en leg er de halve asperges op. Besprenkel ze op hun beurt met olie en strooi er een beetje zout over. Rooster ze in de oven in 15 à 20 min goudbruin.

Klop intussen 1 ei los met de bloem, de melk en de waterkers. Laat 1 el boter smelten in een koekenpan en giet er het beslag in. Laat goudbruin bakken, draai de pannenkoek om en laat ook de andere kant goudbruin bakken. Zet de pan van het vuur. Laat de pannenkoek op een bord glijden, leg er de ham en de kaas op en rol op.

Klop het tweede ei los, wentel er de opgerolde pannenkoek door en rol die door het paneermeel. Leg de rol terug in de pan en laat op het vuur rondom bruin bakken.

Mix de room met de kervelblaadjes, de mosterd, het citroensap en de honing tot een gladde saus.

Verdeel de pannenkoek in vieren en leg op elk bord een vierde, op de gegrilde asperges. Lepel er de saus rond en decoreer net voor het serveren met waterkers.

 

Bron: recept uit het magazine Knack Weekend 100 toprecepten met primeurgroenten.

Related Post