- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Fricassé van kreeft met Thaise curry, broccoli & champignons

Fricassé van kreeft met Thaise curry, broccoli & champignons

 

Fricassé van kreeft met Thaise curry, broccoli & champignons

 

Nodig voor 4 personen

2 kreeften

Voor de court-bouillon:
Grof gesneden wortel, ui, tijm, laurier, citroengras, gember, verse kaffirblaadjes en peperbolletjes

Voor de saus:
400 ml kokosmelk
Een flinke el gele currypasta

400 g Griekse pasta (Orzo)
1 rode ui, fijngesnipperd
200 g oesterzwammen, in repen gescheurd
200 g kastanjechampignons, grof gesneden
1/2 broccoli, in kleine roosjes verdeeld
Een scheut witte wijn
Peper en zout
Witte en zwarte sesamzaadjes
Een handje rucola
4 eetbare bloemetjes

 

Bereiding

Stoof de groenten voor de court-bouillon kort aan in olijfolie in een grote kom. Doe hier nu voldoende water bij (ca. 3 liter) en laat goed en lang doorkoken op een hevig vuur.

Dompel de kreeften erin onder (met de kop eerst), zet het deksel op de kom en zet het vuur uit. Laat de kreeften volledig afkoelen in de court-bouillon.

Eens de bouillon volledig is afgekoeld, haal je de kreeften uit. Snijd ze middendoor en verwijder de maag en het darmkanaal. Verwijder het panster. Haal het kreeftenvlees uit de scharen en snijd de kreeftenstaarten in stukken.

Kook de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid met peper en zout.

Meng de currypasta onder de kokosmelk en warm op.

Doe olijfolie in een pan en zet hierin de sesamzaadjes en rode ui aan.

Voeg de kleine roosjes broccoli en de grof gesneden champignons (oesterzwammen en kastanjechampignons) toe. Zet het vuur hoger.

Wanneer de groenten bijna gaar zijn, blus je de pan met een scheut witte wijn.

Voeg nu de vooraf gekookte Griekse pasta toe. Warm goed door. Meng er op het laatst de stukken kreeft en een pollepeltje saus onder. Voeg indien nodig ook een klein scheutje water toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

 

Afwerking

Neem warme diepe borden. Schik onderaan een pollepeltje Griekse pasta met champignons, broccoli en kreeft. Werk af met enkele blaadjes rucola en een eetbaar bloemetje.

Schuim de saus op met een staafmixer en lepel rondom de fricassé wat van de saus.

 

Fricassé van kreeft met Thaise curry, broccoli & champignons

 

Bron: recept van Dhr. David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post